

Boller til natmad
60+ min
Skal der holdes fest, følger der somregel natmad med. Med disse fedtfattige boller til natmaden, sørger du for at stille sulten hos store som små
Ingredienser
24 stk. pr. portion
Antal portioner
- 50 g smør
- 3 dl mælk
-
100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
- 25 g gær
- 1½ tsk sukker
- 1½ tsk groft salt
- 100 g rugmel (ca. 2 dl)
- 400 g hvedemel (ca. 7 dl)
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 24 stykker og form dem til boller. Læg bollerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl med æg og klip et lille kryds i toppen af hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen.
Tip
Bollerne smager godt med smør og ost, rullepølse eller skinke.
Pensling
Sammenpisket æg.
Bagetid
Ca. 12 min. ved 225°.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 10450 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 31,3 g
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 66 %
- Fedt: 21 %