Bønnedip med gnavegrønt - Opskrifter - Arla

Bønnedip med gnavegrønt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Superlækkert alternativ til chips og dip. Kombinationerne er mange. Selv mosen kan du krydre efter egne smagsløg.

Ingredienser

Antal portioner

Bønnedip

  • 1 dåse skyllede, afdryppede cannellinibønner eller butterbeans (ca. 240 g)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1 tsk groft salt
  • 2½ dl Arla® Laktosefri Græsk inspireret yoghurt 10%

Gnavegrønt

  • 300 g dampede blandede grøntsager i mindre stykker, fx broccolini og blomster-rosenkål
  • 500 g rodfrugter i stave eller tynde både, fx alm. eller lilla gulerødder, gule- eller rødbeder og pastinak

Tilbehør

  • 100 g grissini, fx fuldkornsstave med hørfrø

Sådan gør du

Sådan gør du

Bønnedip

Kom bønnerne i en foodprocessor sammen med hvidløg, spidskommen, cayennepeber og salt. Hak ved højeste hastighed i ca. 2 min. - eller til blandingen er glat. Tilsæt yoghurt og kør ved lav hastighed i ca. ½ min. Stil bønnedippen tildækket på køl indtil serveringen.

Gnavegrønt

Anret grøntsagerne i et fad og server sammen med bønnemos og grissini.

Tip

Der er frit valg på alle hylder hvad angår gnavegrønt - afhængig af årstiden.

Variation

I stedet for at køre dippen helt tynd kan du mose bønnerne groft og lave en grov mos.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: