Bønnedip med gnavegrønt
30 min
•
Superlækkert alternativ til chips og dip. Kombinationerne er mange. Selv mosen kan du krydre efter egne smagsløg.
Ingredienser
Bønnedip
|
1 dåse
Skyllede, afdryppede cannellinibønner, hvide bønner eller butterbeans (ca. 240 g)
|
|
|---|---|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
|
½ tsk
Stødt spidskommen
|
|
|
¼ tsk
Cayennepeber
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
2½ dl
Yoghurt 10%
|
Gnavegrønt
|
300 g
Dampede blandede grøntsager i mindre stykker, fx aspargesbroccoli (broccolini) og blomster-rosenkål
|
|
|---|---|
|
500 g
Rodfrugter i stave eller tynde både, fx alm. eller lilla gulerødder, gule- eller rødbeder og pastinak
|
Tilbehør
|
100 g
Grissini, fx fuldkornsstave med hørfrø
|
|---|
Sådan gør du
Bønnedip
Gnavegrønt
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Der er frit valg på alle hylder hvad angår gnavegrønt - afhængig af årstiden.
I stedet for at køre dippen helt tynd kan du mose bønnerne groft og lave en grov mos.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
240 kJ / 57 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,9 g |
| Protein: | 3,2 g |
| Fedt: | 2,2 g |
| Kulhydrat: | 6,1 g |