Bønnedip med gnavegrønt

Bønnedip med gnavegrønt

30 min
Superlækkert alternativ til chips og dip. Kombinationerne er mange. Selv mosen kan du krydre efter egne smagsløg.

Sådan gør du

Bønnedip
  • Kom bønnerne i en foodprocessor sammen med hvidløg, spidskommen, cayennepeber og salt. Hak ved højeste hastighed i ca. 2 min. - eller til blandingen er glat. Tilsæt yoghurt og kør ved lav hastighed i ca. ½ min. Stil bønnedippen tildækket på køl indtil serveringen.
Gnavegrønt
  • Anret grøntsagerne i et fad og server sammen med bønnemos og grissini.

Der er frit valg på alle hylder hvad angår gnavegrønt - afhængig af årstiden.

I stedet for at køre dippen helt tynd kan du mose bønnerne groft og lave en grov mos.

Energiindhold for hele retten:

3800 kJ / 908 kcal

Næringsindhold pr. 100g

271 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 22,9 % 3,6 g
Kulhydrat: 46,4 % 7,4 g
Fedt: 30,7 % 2,3 g

Ingredienser

Bønnedip
1 dåse Skyllede, afdryppede cannellinibønner, hvide bønner eller butterbeans (ca. 240 g)
2 Små knuste fed hvidløg
½ tsk Stødt spidskommen
¼ tsk Cayennepeber
1 tsk Groft salt
2½ dl Græsk yoghurt
Gnavegrønt
300 g Dampede blandede grøntsager i mindre stykker, fx aspargesbroccoli (broccolini) og blomster-rosenkål
500 g Rodfrugter i stave eller tynde både, fx alm. eller lilla gulerødder, gule- eller rødbeder og pastinak
Tilbehør
100 g Grissini, fx fuldkornsstave med hørfrø