Bønnedip med gnavegrønt
30 min
•
Superlækkert alternativ til chips og dip. Kombinationerne er mange. Selv mosen kan du krydre efter egne smagsløg.
Ingredienser
Bønnedip
1 dåse
Skyllede, afdryppede cannellinibønner, hvide bønner eller butterbeans (ca. 240 g)
|
|
---|---|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
½ tsk
Stødt spidskommen
|
|
¼ tsk
Cayennepeber
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
2½ dl
Græsk yoghurt
|
Gnavegrønt
300 g
Dampede blandede grøntsager i mindre stykker, fx aspargesbroccoli (broccolini) og blomster-rosenkål
|
|
---|---|
500 g
Rodfrugter i stave eller tynde både, fx alm. eller lilla gulerødder, gule- eller rødbeder og pastinak
|
Tilbehør
100 g
Grissini, fx fuldkornsstave med hørfrø
|
---|
Sådan gør du
Bønnedip
Gnavegrønt
Der er frit valg på alle hylder hvad angår gnavegrønt - afhængig af årstiden.
I stedet for at køre dippen helt tynd kan du mose bønnerne groft og lave en grov mos.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3800 kJ / 908 kcal
Næringsindhold pr. 100g
271 kJ / 65 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,7 g |
Protein: | 22,9 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 46,4 % | 7,4 g |
Fedt: | 30,7 % | 2,3 g |