Bønnedip med gnavegrønt

Bønnedip med gnavegrønt

30 min
Superlækkert alternativ til chips og dip. Kombinationerne er mange. Selv mosen kan du krydre efter egne smagsløg.

Sådan gør du

Bønnedip
  • Kom bønnerne i en foodprocessor sammen med hvidløg, spidskommen, cayennepeber og salt. Hak ved højeste hastighed i ca. 2 min. - eller til blandingen er glat. Tilsæt yoghurt og kør ved lav hastighed i ca. ½ min. Stil bønnedippen tildækket på køl indtil serveringen.
Gnavegrønt
  • Anret grøntsagerne i et fad og server sammen med bønnemos og grissini.
Velbekomme!
Tip

Der er frit valg på alle hylder hvad angår gnavegrønt - afhængig af årstiden.

Variation

I stedet for at køre dippen helt tynd kan du mose bønnerne groft og lave en grov mos.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3928 kJ / 939 kcal

Næringsindhold pr. 100g

280 kJ / 67 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 24,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 45,4 % 7,5 g
Fedt: 29,7 % 2,3 g

Ingredienser

Bønnedip
Skyllede, afdryppede cannellinibønner, hvide bønner eller butterbeans (ca. 240 g)
1 dåse
Små knuste fed hvidløg
2
Stødt spidskommen
½ tsk
Cayennepeber
¼ tsk
Groft salt
1 tsk
2½ dl
Gnavegrønt
Dampede blandede grøntsager i mindre stykker, fx aspargesbroccoli (broccolini) og blomster-rosenkål
300 g
Rodfrugter i stave eller tynde både, fx alm. eller lilla gulerødder, gule- eller rødbeder og pastinak
500 g
Tilbehør
Grissini, fx fuldkornsstave med hørfrø
100 g