Bønnedip med gnavegrønt

30 min
Bønnedip med gnavegrønt

Superlækkert alternativ til chips og dip. Kombinationerne er mange. Selv mosen kan du krydre efter egne smagsløg.

Ingredienser

Bønnedip

1 dåse Skyllede, afdryppede cannellinibønner, hvide bønner eller butterbeans (ca. 240 g)
2 Små knuste fed hvidløg
½ tsk Stødt spidskommen
¼ tsk Cayennepeber
1 tsk Groft salt
2½ dl Yoghurt 10%

Gnavegrønt

300 g Dampede blandede grøntsager i mindre stykker, fx aspargesbroccoli (broccolini) og blomster-rosenkål
500 g Rodfrugter i stave eller tynde både, fx alm. eller lilla gulerødder, gule- eller rødbeder og pastinak

Tilbehør

100 g Grissini, fx fuldkornsstave med hørfrø

Sådan gør du

Bønnedip

  • Kom bønnerne i en foodprocessor sammen med hvidløg, spidskommen, cayennepeber og salt. Hak ved højeste hastighed i ca. 2 min. - eller til blandingen er glat. Tilsæt yoghurt og kør ved lav hastighed i ca. ½ min. Stil bønnedippen tildækket på køl indtil serveringen.

Gnavegrønt

  • Anret grøntsagerne i et fad og server sammen med bønnemos og grissini.

Der er frit valg på alle hylder hvad angår gnavegrønt - afhængig af årstiden.

I stedet for at køre dippen helt tynd kan du mose bønnerne groft og lave en grov mos.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3334 kJ / 797 kcal

Næringsindhold pr. 100g

238 kJ / 57 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 22,5 % 3,2 g
Kulhydrat: 44 % 6,1 g
Fedt: 33,5 % 2,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/bonnedip-med-gnavegront/