Bønnedip med gnavegrønt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Superlækkert alternativ til chips og dip. Kombinationerne er mange. Selv mosen kan du krydre efter egne smagsløg.

Ingredienser

Antal portioner

Bønnedip

  • 1 dåse skyllede, afdryppede cannellinibønner eller butterbeans (ca. 240 g)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1 tsk groft salt
  • 2½ dl Arla® Laktosefri Græsk inspireret yoghurt 10%

Gnavegrønt

  • 300 g dampede blandede grøntsager i mindre stykker, fx broccolini og blomster-rosenkål
  • 500 g rodfrugter i stave eller tynde både, fx alm. eller lilla gulerødder, gule- eller rødbeder og pastinak

Tilbehør

  • 100 g grissini, fx fuldkornsstave med hørfrø

Sådan gør du

Sådan gør du

Bønnedip

Kom bønnerne i en foodprocessor sammen med hvidløg, spidskommen, cayennepeber og salt. Hak ved højeste hastighed i ca. 2 min. - eller til blandingen er glat. Tilsæt yoghurt og kør ved lav hastighed i ca. ½ min. Stil bønnedippen tildækket på køl indtil serveringen.

Gnavegrønt

Anret grøntsagerne i et fad og server sammen med bønnemos og grissini.

Tip

Der er frit valg på alle hylder hvad angår gnavegrønt - afhængig af årstiden.

Variation

I stedet for at køre dippen helt tynd kan du mose bønnerne groft og lave en grov mos.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde: