
&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=860502d0)
Braiseret nakkefilet
60+ min
Braiseringen i fløde og vand giver en vidundelig sauce, cremet og fuld af smag.
Ingredienser
Antal portioner
- 25 g smør
- 1 svinenakkefilet (ca. 1⅖ kg)
-
1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 9 dl vand
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 3 spsk lys saucejævner
- 3 majroer i tynde både
- 5 rødløg i både
- 300 g fine ærter
Ostedrys
- 150 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
- ¼ liter hakket rucolasalat
- 3 spsk kapers uden lage
Tilbehør
- 480 g landbrød
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kødet på alle sider (ca. 5 min. i alt). Tilsæt fløde, vand, salt og peber. Lad nakkefileten braisere ved svag varme og under låg i ca. 2 timer - vend den af og til. Tag nakkefileten op og lad den hvile tildækket. Kog skyen ind ved kraftig varme i ca. 15 min., eller til der er ca. 6 dl tilbage. Si skyen og kom den tilbage i den rengjorte gryde. Pisk saucejævner i og lad saucen koge, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Tilsæt majroer og løg og lad grøntsagerne koge ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. Tilsæt ærter og varm retten igennem. Smag til.
Ostedrys
Bland imens ost, rucola og kapers sammen.
Ved serveringen
Skær kødet i skiver og anret dem i et dybt fad. Hæld saucen over og pynt med lidt ostedrys. Server straks sammen med brød og resten af ostedrysset.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 22070 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 38,2 g
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 24 %
- Fedt: 49 %
Vin match
Sangiovese, cabernet sauvignon Toscana, Italien
God rødvin fra Toscana, fx. en chianti classico Kilde: Martin Nordkvist
Læs om vin til svinekød