Braiseret nakkefilet

Bedømmelse

(9 vurderinger)

60+ min

Braiseringen i fløde og vand giver en vidundelig sauce, cremet og fuld af smag.

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 spsk lys saucejævner
  • 3 majroer i tynde både
  • 5 rødløg i både
  • 300 g fine ærter

Ostedrys

Tilbehør

  • 480 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kødet på alle sider (ca. 5 min. i alt). Tilsæt fløde, vand, salt og peber. Lad nakkefileten braisere ved svag varme og under låg i ca. 2 timer - vend den af og til. Tag nakkefileten op og lad den hvile tildækket. Kog skyen ind ved kraftig varme i ca. 15 min., eller til der er ca. 6 dl tilbage. Si skyen og kom den tilbage i den rengjorte gryde. Pisk saucejævner i og lad saucen koge, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Tilsæt majroer og løg og lad grøntsagerne koge ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. Tilsæt ærter og varm retten igennem. Smag til.

Ostedrys

Bland imens ost, rucola og kapers sammen.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver og anret dem i et dybt fad. Hæld saucen over og pynt med lidt ostedrys. Server straks sammen med brød og resten af ostedrysset.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 22070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 49 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Sangiovese, cabernet sauvignon Toscana, Italien

God rødvin fra Toscana, fx. en chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød