

Braiseret svinekød med timian
60+ min
Svinekæber er noget af det møreste kød, man kan få. Grydestegt og glaseret -mums!
Ingredienser
Antal portioner
Braiseret svinekød med timian
- 550 g kæbeklumper (grisekinder)
- 25 g smør
- 1 spsk hvid balsamicoeddike
- 5 kviste af frisk timian
- 1 tsk sukker
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 2 dl vand
Salat
- 1½ spsk hvid mørk balsamicoeddike
- 1 spsk vand
- 1 spsk rapsolie
- 1 tsk friske timianblade
- ¼ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 500 g søde kartofler (batat)
-
200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
- 1 romainesalat revet i grove stykker
Pynt
- kviste af frisk timian
Tilbehør
- 240 g landbrød
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Braiseret svinekød med timian
Rens kæbeklumperne for hinder og fedt. Lad smørret blive gyldent i en dyb pande. Brun kødstykkerne ca. ½ minut på hver side. Skru ned til svag varme og tilsæt eddike, timian, sukker, salt og peber. Kom 3 spsk af vandet ved og steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Vend kødstykkerne og steg 1 time mere. Tilsæt vandet lidt efter lidt under stegningen.
Salat
Pisk eddike, vand, olie, timian, salt og peber sammen og lad dressingen trække mindst ½ time. Vask og skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Læg skiverne i koldt vand ca. ½ time. Lad osten dryppe af. Anret kartoffelskiver, ost og salat lagvis i et stort, dybt fad.
Ved serveringen
Fordel dressingen over salaten.
Tips
Bestil dine svinekæber et par dage før hos slagteren. Alternativt kan du bruge svinebov (uden svær) eller -nakkefilet, skåret i klumper (a ca. 100 g).
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 11140 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 15,9 g
- Protein: 26 %
- Kulhydrat: 31 %
- Fedt: 43 %
Vin match
Sangiovese, cabernet sauvignon Toscana, Italien
God rødvin fra Toscana, fx. en chianti classico Kilde: Martin Nordkvist
Læs om vin til svinekød