Braiseret svinekød med timian - Opskrifter - Arla

Braiseret svinekød med timian

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Svinekæber er noget af det møreste kød, man kan få. Grydestegt og glaseret -mums!

Ingredienser

Antal portioner

Braiseret svinekød med timian

  • 550 g kæbeklumper (grisekinder)
  • 25 g smør
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 5 kviste af frisk timian
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand

Salat

Pynt

  • kviste af frisk timian

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Braiseret svinekød med timian

Rens kæbeklumperne for hinder og fedt. Lad smørret blive gyldent i en dyb pande. Brun kødstykkerne ca. ½ minut på hver side. Skru ned til svag varme og tilsæt eddike, timian, sukker, salt og peber. Kom 3 spsk af vandet ved og steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Vend kødstykkerne og steg 1 time mere. Tilsæt vandet lidt efter lidt under stegningen.

Salat

Pisk eddike, vand, olie, timian, salt og peber sammen og lad dressingen trække mindst ½ time. Vask og skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Læg skiverne i koldt vand ca. ½ time. Lad osten dryppe af. Anret kartoffelskiver, ost og salat lagvis i et stort, dybt fad.

Ved serveringen

Fordel dressingen over salaten.

Tips

Bestil dine svinekæber et par dage før hos slagteren. Alternativt kan du bruge svinebov (uden svær) eller -nakkefilet, skåret i klumper (a ca. 100 g).

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese, cabernet sauvignon Toscana, Italien

God rødvin fra Toscana, fx. en chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød