Broccolipuré med sprød broccolistok
30 min
•
Denne flotte broccolisalat smager godt som tilbehør til fx stegt kylling eller laks. Får du en rest broccolipuré tilovers kan du bruge den som fyld i en sandwich sammen med fx parmaskinke, tomat og salatblade.
Ingredienser
|
600 g
Broccoli
|
|
|---|---|
|
1 liter
Vand
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
¾ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
5 g
Smør
|
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Rødløg i meget tynde skiver (ca. 50 g)
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Æbleeddike
|
|
|
Et nip groft salt
|
|
|
¼ tsk
Sukker
|
|
¾ spsk
Koldpresset rapsolie
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Grofthakkede mandler
|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
166 kJ / 40 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g |
| Protein: | 1,8 g |
| Fedt: | 3,1 g |
| Kulhydrat: | 1,2 g |
Relateret video
Hvordan koger man broccoli
Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.