Broccolisalat med tuncreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Fyldig og mættende broccolisalat med tun, ansjoser og kidneybønner.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 1 kg broccoli i små buketter og stokken i mønter
  • 2 dåser røde kidneybønner (ca. 840 g)

Tuncreme

  • 100 g ansjosfileter fra dåse - i små bidder

Pynt

  • bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom broccolien i en gryde med kogende letsaltet vand og kog den, uden låg, i 5-8 min. Skyl broccolibuketter og mønter i iskoldt vand og lad broccolien dryppe af i en sigte. Skyl bønnerne under rindende vand og lad dem dryppe af.

Tuncreme

Hæld olien fra tunen. Blend tun, cremefraiche, mayonnaise og ansjoser til en helt jævn creme. Tilsæt citronsaft, salt, peber og lidt vand - til cremen har konsistens som yoghurt. Smag til.

Ved serveringen

Anret broccoli, bønner og ansjosfileter på et stort fad. Pynt med persille og server tuncremen sammen med.

Tip

Salat og tuncreme kan holde sig tildækket i køleskabet i op til 2 døgn.

Hvordan koger man broccoli

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 106,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 39 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: