Broccolisalat med tuncreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Fyldig og mættende broccolisalat med tun, ansjoser og kidneybønner.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 1 kg broccoli i små buketter og stokken i mønter
  • 2 dåser røde kidneybønner (ca. 840 g)

Tuncreme

  • 100 g ansjosfileter fra dåse - i små bidder

Pynt

  • bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom broccolien i en gryde med kogende letsaltet vand og kog den, uden låg, i 5-8 min. Skyl broccolibuketter og mønter i iskoldt vand og lad broccolien dryppe af i en sigte. Skyl bønnerne under rindende vand og lad dem dryppe af.

Tuncreme

Hæld olien fra tunen. Blend tun, cremefraiche, mayonnaise og ansjoser til en helt jævn creme. Tilsæt citronsaft, salt, peber og lidt vand - til cremen har konsistens som yoghurt. Smag til.

Ved serveringen

Anret broccoli, bønner og ansjosfileter på et stort fad. Pynt med persille og server tuncremen sammen med.

Tip

Salat og tuncreme kan holde sig tildækket i køleskabet i op til 2 døgn.

Hvordan koger man broccoli

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 106,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: