Brød med dadler og nødder

2 timer
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Brød med dadler og nødder

Flot krydret daddelbrød, der holder sig saftigt i flere dage. Opskriften er nem at lave og brødet med dadler og nødder smager rigtig godt til ost. Du kan også servere det til eftermiddagskaffen i stedet for kage - det er så godt med koldt smør på.

Ingredienser

50 g Gær
½ liter Mørk øl, fx porter
150 g Grofthakkede dadler
50 g Blødt smør
1 dl Mørk sirup
250 g Kvark, skyr eller græsk yoghurt
1 spsk Groft salt
2 spsk Finthakket pomeransskal
1½ tsk Stødt nellike
2 dl Hele hasselnøddekerner
2 dl Speltflager (ca. dl)
800 g Sigtet speltmel

Pynt

1½ dl Speltflager (ca. dl)

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en skål og tilsæt øl, dadler og de øvrige ingredienser.
  • Ælt dejen godt sammen - ca. 10 min. Dejen er lidt våd.
  • Lad den hæve tildækket i ca. 45 min. Tænd ovnen på 250°.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let. Del dejen i 2 portioner og form dem til brød.
  • Rul dem i speltflager og kom dem i brødforme (á ca. 1½ liter). Lad dem efterhæve i ca. 20 min.
  • Skru ned til 200° og bag brødene nederst i ovnen ca. 45 min. Lad dem køle af på en bagerist.

Tørret pomerans kan du købe hos helsekostbutikker. I stedet for pomerans kan du bruge 3 spsk bitter appelsinmarmelade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22716 kJ / 5429 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1160 kJ / 277 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,9 g
Protein: 12,7 % 8,7 g
Kulhydrat: 64,7 % 44,1 g
Fedt: 22,2 % 7 g
Alkohol: 0,4 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/brod-med-dadler-og-nodder/