Brød med hytteost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Blødt og lyst brød med sesam, som får ekstra saftighed og holdbarhed fra hytteosten.

Ingredienser

20 skiver pr. brød

Antal portioner

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • sesamfrø

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen, dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et stort, rundt brød og læg det på en plade med bagepapir. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl brødet med sammenpisket æg, drys med sesamfrø og rids det med en skarp kniv. Bag brødet nederst i ovnen, til det er gyldent og sprødt. Lad det køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 20 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: