Brombærmazarintærte med marcipan

2 timer
Arbejdstid: 45 min
Brombærmazarintærte med marcipan

Nem brombærmazarintærte med marcipan. Prøv denne saftige hjemmelavede brombærmazarintærte med sprød dej og lækkert marcipanfyld, når der er brombær i farvandet. Server brombærmazarintærte med marcipan lun - og gerne med iskoldt flødeskum!

Ingredienser

Tærtebund

125 g Blødt smør
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
3 spsk Flormelis
1 Æggeblomme

Mazarinfyld

400 g Marcipan - groftrevet
75 g Blødt smør i tern
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
3 Æg
250 g Brombær

Pynt

Flormelis

Tilbehør

¼ liter Piskefløde - let pisket

Sådan gør du

Tærtebund

  • Smuldr smørret i melet, tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblommen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 24 cm. i diameter). Tryk dejen ud i formen og lad dejen gå ca. 2 cm. op af formens side.
  • Stil bunden tildækket i køleskabet i ca. 30 min. eller i fryseren i ca. 10 min.

Mazarinfyld

  • Rør marcipan, smør, citronskal og æg godt sammen.
  • Fordel mazarinfyldet i tærtebunden.
  • Tryk de friske brombær ned i fyldet og bag tærten midt i ovnen ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad den køle lidt af på en bagerist, drys med flormelis og server med koldt flødeskum.

Prøv andre bær - eller blommer i stedet for brombær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21720 kJ / 5191 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1470 kJ / 351 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 6,6 % 5,7 g
Kulhydrat: 30,6 % 26,5 g
Fedt: 62,8 % 24,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/brombarmazarintarte/