Brombærtoast
&format=webp)
Brombærtoast smager helt skørt godt og er en lækker weekendmorgenmad eller eftermiddagssnack. I sensommeren er naturen - eller måske din have - fyldt med brombær, som du kan plukke og lave den nemme kompot af. Er tiden ikke til at koge kompot, så kan du bruge en god, købt brombærmarmelade i stedet for. I den her opskrift er der brugt brieost, men blå ost, havarti eller gouda vil også smage godt.
Ingredienser
125 g
Brombær
|
|
---|---|
60 g
Sukker
|
|
4 skiver
Brød
|
|
25 g
Smør
|
|
150 g
Hvidskimmelost, fx brie - i skiver
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Der vil være brombærkompot tilbage når du har lavet toast. Det kan du komme på glas eller en lufttæt beholder og opbevare på køl. Det smager rigtig godt på fx yoghurt, skyr eller på ostemadder. Toasten kan også laves med rugbrød, med andre oste og andre typer kompot.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1218 kJ / 291 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,3 g |
Protein: | 7 g |
Fedt: | 17,3 g |
Kulhydrat: | 27 g |
