Bruschetta med avocado
30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Dejlig variation af den klassiske bruschetta med tomat. Her en nem opskrift, hvor du steger brødet på en pande og topper op med avocadocreme og tomatsalsa. Dejlig nem og enkel frokost, forret, snack eller tapas - alt efter, hvor mange du vil dele med.
Ingredienser
|
2 skiver
Brød
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
1
Fed hvidløg
|
Avocadocreme
|
1
Moden avocado (ca. 150 g)
|
|
|---|---|
|
200 g
Hytteost
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tomatsalsa
|
250 g
Cherrytomater, i kvarte
|
|
|---|---|
|
1
Finthakket skalotteløg
|
|
|
1 håndfuld
Grofthakket frisk basilikum
|
|
|
½
Citron (usprøjtet), skal og saft heraf
|
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Brug et flute i stedet for 2 skiver brød. Skær fluten i skiver, rist dem (evt. i ovnen) - og fordel avocadocreme og tomatsalsa herpå. Så har du snack til mange.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
412 kJ / 99 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,1 g |
| Protein: | 4,6 g |
| Fedt: | 6 g |
| Kulhydrat: | 6,6 g |
Relateret video
Sådan skærer du en avocado
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.