Bryllupskage med vaniljefromage og champagnebomber

Bryllupskage med vaniljefromage og champagnebomber

60+ min
Bryllupskage med vaniljefromage og champagnebomber på lækker pistaciebund. Denne smukke bryllupskage kan laves på en enkelt dag og varieres i det uendelige efter sæsonens bær og blomster. Den er helt perfekt i selskab med et køligt glas champagne!

Sådan gør du

Bagetid - pistaciebund:

Ca. ½ time ved 175° - varmluft.

Bagetid - marengstoppe:

Ca. 2 timer ved 100° - varmluft.

Pistaciebund
  • Blend pistacienødderne helt fint, fx i en minihakker. Ælt marcipan og sukker godt sammen i en skål og bland pistacienødderne heri. Tilsæt smør og pisk blandingen luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk til dejen er glat. Rør mel og salt i. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af 3 springforme (ca. 16, 22 og 28 cm i diameter). Del dejen i 3 portioner af hhv. 400 g, 650 g og 975 g og fordel dejen jævnt i de 3 springforme. Bag bundene i ovnen ved varmluft og lad dem afkøle helt i formene.
  • Fjern kageringe, løsn bundene fra bagepapiret og sæt dem på de fade kagen skal serveres på (fra kagestativet) eller på 3 flade kageplader, fx af kraftigt pap. Fadene eller kagepladerne skal være min. 2 cm større i diameter end kagebundene. Skyl hindbærrene og dup dem tørre. Sæt hindbær tæt rundt på kagebundene - lad områderne i midten af kager de 2 største kager være fri for bær - her skal stikkes hul til kagestativ. Lav 3 støbeforme af lagkageplast ved at rulle 2-3 lag lagkageplast sammen i en ring. Således får du 3 forme af lagkageplast, som er ca. 2 cm større i diameter end kagebundene. Hold støbeformene af lagkageplast sammen med tape på ydersiden. Placer de 3 støbeforme af lagkageplast rundt om kagebundene med hindbær.
Vaniljefromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland dem med lidt af sukkeret. Vend det sammen med kvark, cremefraiche og resten af sukkeret i en stor røreskål. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med lidt af fromageblandingen og hæld herefter husblasblandingen i fromagen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixer på laveste hastighed. På denne måde får du lettere husblassen fordelt i den store portion fromage. Kom en del af fromagen i en stor sprøjtepose og sprøjt fromagen rundt langs siderne mellem lagkageplast og kagebund på de 3 kager - vær omhyggelig med at få fromagen helt ned til bunden, så kanten af kagebunden skjules. Fordel forsigtigt resten af vaniljefromagen over kagebundene med hindbær - højden på kagerne skal være ca. 6 cm. Glat overfladen med en spartel og stil kagerne tildækkede i køleskabet til næste dag.
Marengstoppe
  • Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk til blandingen er sej. Sigt flormelis i og vend det forsigtigt i blandingen. Sæt bittesmå toppe (á ca. ¼ tsk) på 2 plader med bagepapir - brug en sprøjtepose med en lille stjernetylle. Bag marengstoppene og lad dem stå i ovnen på eftervarme, indtil ovnen er kold. Lad de små marengstoppe køle af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Champagnebomber
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Varm hyldesaften i en gryde til lige under kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt husblassen heri. Hæld champagnen i, rør rundt, land blandingen bruse af og hæld den i små halvkugler af silikone - brug gerne forskellige størrelser. Stil champagnebomberne i fryseren i min. 4 timer - gerne længere.
  • Tag champagnebomberne ud af fryseren og tryk dem ud af silikoneformene mens de stadig er helt frosne. Lad dem tø på et fad - de skal være helt optøede inden du placerer dem på bryllupskagen.
  • Pensl eller drys imens marengstoppene med spiseligt glimmer.
  • Befri kagerne fra lagkageplasten ved at føre en skarp kniv mellem plast og fromage og træk lagkageplasten forsigtigt af. Glat evt. siderne af kagerne med en spartel dyppet i varmt vand. Udstik hul til kagestativ i den store og den mellemste kage. Saml lagkagestativet med de 3 kager på. Dup bunden af champagnebomberne for alt overskydende væske og placer champagnebomberne ovenpå de 3 kager. Pynt med grofthakkede pistacienødder og friske blomster. Sæt marengstoppene på kagen lige inden servering - de bliver hurtigt bløde. Server med kølig champagne.

For at lave denne bryllupskage skal du bruge et bryllupskagestativ i 3 etager og 3 springforme med diameter på hhv. 16 cm, 22 cm og 28 cm. I stedet for at købe 3 forskellige springforme, kan du købe en enkelt justerbar springform som du kan bage alle bundene i - en af gangen.

Bryllupskagen kan sagtens laves tre dage før den skal serveres - vent blot med at pynte kagen indtil lige før servering.

Bag bundene i god tid og frys dem ned.

Energiindhold for hele retten:

85030 kJ / 20323 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1249 kJ / 299 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 7,7 % 5,7 g
Kulhydrat: 33 % 24,2 g
Fedt: 58,3 % 19,7 g
Alkohol: 1 %

Ingredienser

Pistaciebund
225 g Grønne usaltede pistacienødder
450 g Marcipan
450 g Sukker (ca. 5¼ dl)
450 g Blødt smør
9 Æg
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
1 tsk Groft salt
ca. 6 meter Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Vaniljefromage
24 blade Husblas
5 Vaniljestænger
675 g Sukker (ca. 8 dl)
1 kg Kvark
1 liter Creme fraiche
1½ liter Piskefløde
1 kg Store, faste hindbær eller andre friske bær i sæson
Marengstoppe
1 Æggehvide
2 spsk Sukker
3 spsk Flormelis
Champagnebomber
6 blade Husblas
½ dl Koncentreret hyldeblomstsaft
3 dl Champagne
Spiseligt glimmer
Pynt
Grofthakkede, grønne usaltede pistacienødder
Hvide blomster, fx roser, stedmoderblomster, hyldeblomstskærme eller brudeslør
Tørrede kamilleblomster eller salade de fleur (blanding af tørrede blomster, fx fra Mill & Mortar)
Serveres med
8 flasker Kold champagne