Bryllupskage med vaniljefromage og champagnebomber
20 timer
•
Arbejdstid: 5 timer
•
Bryllupskage med vaniljefromage og champagnebomber på lækker pistaciebund. Denne smukke bryllupskage kan laves på en enkelt dag og varieres i det uendelige efter sæsonens bær og blomster. Den er helt perfekt i selskab med et køligt glas champagne!
Ingredienser
Pistaciebund
225 g
Grønne usaltede pistacienødder
|
|
---|---|
450 g
Marcipan
|
|
450 g
Sukker (ca. 5¼ dl)
|
|
450 g
Blødt smør
|
|
9
Æg
|
|
75 g
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
ca. 6 meter
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
---|
Vaniljefromage
24 blade
Husblas
|
|
---|---|
5
Vaniljestænger
|
|
675 g
Sukker (ca. 8 dl)
|
|
1 kg
Kvark eller græsk yoghurt
|
|
1 liter
Creme fraiche
|
|
1½ liter
Piskefløde
|
1 kg
Store, faste hindbær eller andre friske bær i sæson
|
---|
Marengstoppe
1
Æggehvide
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
3 spsk
Flormelis
|
Champagnebomber
6 blade
Husblas
|
|
---|---|
½ dl
Koncentreret hyldeblomstsaft
|
|
3 dl
Champagne
|
Spiseligt glimmer
|
---|
Pynt
Grofthakkede, grønne usaltede pistacienødder
|
|
---|---|
Hvide blomster, fx roser, stedmoderblomster, hyldeblomstskærme eller brudeslør
|
|
Tørrede kamilleblomster eller salade de fleur (blanding af tørrede blomster, fx fra Mill & Mortar)
|
Serveres med
8 flasker
Kold champagne
|
---|
Sådan gør du
Pistaciebund
Vaniljefromage
Marengstoppe
Champagnebomber
For at lave denne bryllupskage skal du bruge et bryllupskagestativ i 3 etager og 3 springforme med diameter på hhv. 16 cm, 22 cm og 28 cm. I stedet for at købe 3 forskellige springforme, kan du købe en enkelt justerbar springform som du kan bage alle bundene i - en af gangen.
Bryllupskagen kan sagtens laves tre dage før den skal serveres - vent blot med at pynte kagen indtil lige før servering.
Bag bundene i god tid og frys dem ned.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
83920 kJ / 20057 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1233 kJ / 295 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 7,8 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 33,4 % | 24,2 g |
Fedt: | 57,8 % | 19,2 g |
Alkohol: | 1 % |
Relateret video
Sådan bruger du husblas