Bulgursalat med citron og bacon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

30 min

En smuk og farverig salat, som har hentet inspiration fra den nordafrikanske tabbouleh.

Ingredienser

Antal portioner

  • 16 skiver bacon (ca. 250 g)

Purløgsdressing

  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g grov bulgur (ca. 3 dl)
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 2 spsk rapsolie
  • 100 g radiser i skiver
  • 450 g gule cherrytomater i halve
  • 1 liter fintstrimlet hovedsalat

Tilbehør

  • 240 g lune pitabrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg baconskiverne i ét lag på en plade med bagepapir. Steg baconen midt i ovnen til den er gylden og sprød. Læg baconskiverne på fedtsugende papir og knæk dem derefter i små stykker.

Purløgsdressing

Vend fraiche og de øvrige ingredienser sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min.

Skær skal og hinder af citronen - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs citronbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Skær citronfileterne i små stykker (ca. 2 spsk i alt) og vend dem i den lune bulgur sammen med olien. Lad det køle lidt af og vend bacon, radiser, tomater og strimlet salat i bulguren.

Server bulgursalaten sammen med purløgsdressing og de lune pitabrød.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde: