Bulgursalat med citron og bacon
30 min

Bulgursalat med citron og bacon

En smuk og farverig salat, som har hentet inspiration fra den nordafrikanske tabouleh.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bulgursalat med citron og bacon

En smuk og farverig salat, som har hentet inspiration fra den nordafrikanske tabouleh.

Antal portioner
  • 250 g bacon i tynde skiver

Purløgsdressing

  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g grov bulgur (ca. 3 dl)
  • 1 citron
  • 2 spsk rapsolie
  • 100 g radiser i skiver
  • 450 g gule cherrytomater i halve
  • 1 liter fintstrimlet hovedsalat

Tilbehør

  • 240 g lune pitabrød

Fremgangsmåde:

Læg baconskiverne i ét lag på en plade med bagepapir. Steg baconen midt i ovnen til den er gylden og sprød. Læg baconskiverne på fedtsugende papir og knæk dem derefter i små stykker.

Purløgsdressing

Vend alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min.

Skær skal og hinder af citronen - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs citronbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Skær citronfileterne i små stykker (ca. 2 spsk i alt) og vend dem i den lune bulgur sammen med olien. Lad det køle lidt af og vend bacon, radiser, tomater og strimlet salat i bulguren.

Server bulgursalaten sammen med purløgsdressing og de lune pitabrød.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 26 %
Print