Burgere med ost og kartoffelfritter
45 min

Burgere med ost og kartoffelfritter

Lyst til burger med kartoffelfritter? Så prøv denne burger med oksekød og hvid ost!
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Burgere med ost og kartoffelfritter

Lyst til burger med kartoffelfritter? Så prøv denne burger med oksekød og hvid ost!

Antal portioner

Kartoffelfritter

  • 1 kg mellemstore kartofler i både
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

4 bøffer

  • 400 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 10 g smør eller andet fedtstof
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 burgerboller

Fyld

Fremgangsmåde:

Kartoffelfritter

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt smør, salt og peber. Vend rundt, så alt bliver godt blandet. Fordel kartoffelbådene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne. Vend i fritterne af og til.

4 bøffer

Form imens kødet til 4 flade bøffer (ca. 10 cm i diameter). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side - skru op til kraftig varme når bøfferne bliver vendt. Drys med salt og peber. Tag bøfferne op og hold dem varme.

Flæk bollerne og rist dem på en brødrister.

Fyld

Læg de varme boller sammen om først ost og dernæst løg, salat, tomat, de varme bøffer og tomatketchup (stik evt. pinde midt igennem burgerne, så de ikke vælter).

Ved serveringen

Anret burgere og kartoffelfritter på portionstallerkener og server straks.

Tip

I stedet for tomatketchup kan man anvende mild sennep.

Bagetid

Bag kartoffelfritterne ca. 20 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %
Print