Butternut squash i ovn

45 min
Butternut squash i ovn

Butternut squash i ovn er lækkert tilbehør til mange retter. Butternut squash i ovn kan også bruges som alternativ til det traditionelle diptilbehør som agurk og gulerod.

Ingredienser

12 Tynde både butternut squash (ca. 350 g)
½ spsk Olivenolie
½ tsk Stødt spidskommen
2 skiver Hårdtristet mørkt rugbrød
½ tsk Groft salt
200 g Kvark eller fraiche

Pynt

Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Pensl squashbådene med olie og drys med spidskommen.
  • Fordel dem på en bageplade med en silikonemåtte eller alufolie og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min ved 200° - traditionel ovn. Grill dem herefter øverst i ovnen i 7-10 min. - til de er gyldne.
  • Skær det ristede rugbrød i 12 stave og læg et stykke græskar på hver.
  • Pynt med bredbladet persille, drys med salt og server med kvarken som dip.

I stedet for butternut squash kan du bruge hokaido - lækkert at man er fri for at skrælle begge slags.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2122 kJ / 507 kcal

Næringsindhold pr. 100g

312 kJ / 75 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 27,6 % 5,1 g
Kulhydrat: 56,2 % 10,3 g
Fedt: 16,2 % 1,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/butternut-squash-i-ovn/