Butternut squash i ovn

45 min
Butternut squash i ovn

Butternut squash i ovn er lækkert tilbehør til mange retter. Butternut squash i ovn kan også bruges som alternativ til det traditionelle diptilbehør som agurk og gulerod.

Ingredienser

12 Tynde både butternut squash (ca. 350 g)
½ spsk Olivenolie
½ tsk Stødt spidskommen
2 skiver Hårdtristet mørkt rugbrød
½ tsk Groft salt
200 g Kvark eller fraiche

Pynt

Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Pensl squashbådene med olie og drys med spidskommen.
  • Fordel dem på en bageplade med en silikonemåtte eller alufolie og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min ved 200° - traditionel ovn. Grill dem herefter øverst i ovnen i 7-10 min. - til de er gyldne.
  • Skær det ristede rugbrød i 12 stave og læg et stykke græskar på hver.
  • Pynt med bredbladet persille, drys med salt og server med kvarken som dip.

I stedet for butternut squash kan du bruge hokaido - lækkert at man er fri for at skrælle begge slags.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2122 kJ / 507 kcal

Næringsindhold pr. 100g

312 kJ / 75 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 27,6 % 5,1 g
Kulhydrat: 56,2 % 10,3 g
Fedt: 16,2 % 1,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/butternut-squash-i-ovn/