Champagnesorbet
60+ min

Champagnesorbet

Champagnesorbet kan serveres som dessert eller som mundrenser mellem to retter.
Fryseegnet
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Champagnesorbet

Champagnesorbet kan serveres som dessert eller som mundrenser mellem to retter.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 400 g sukker (ca. 4¾ dl)
  • ½ liter vand
  • 1½ liter sød mousserende hvidvin, fx en muscat eller spumante

Fremgangsmåde:

Kom sukker og vand i en gryde og bring blandingen i kog. Kog den i ca. 2 min og afkøl sukkerlagen. Bland sukkerlagen med vin og frys den i to lukkede bokse, ca. 6 timer. Skrab isen over i en stor skål og pisk den igennem med håndmixeren. Frys den igen i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Tag isen op af fryseren ca. 15 min. inden serveringen. Form sorbeten til kugler og server dem i martini- eller champagneglas.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11680 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 0 %
  • Alkohol: 38 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Et oplagt valg vil være en Asti Spumante, eller den samme vin som bruges i retten Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til sorbet