Champagnesorbet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Champagnesorbet kan serveres som dessert eller som mundrenser mellem to retter.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 400 g sukker (ca. 4¾ dl)
  • ½ liter vand
  • 1½ liter sød mousserende hvidvin, fx en muscat eller spumante

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom sukker og vand i en gryde og bring blandingen i kog. Kog den i ca. 2 min og afkøl sukkerlagen. Bland sukkerlagen med vin og frys den i to lukkede bokse, ca. 6 timer. Skrab isen over i en stor skål og pisk den igennem med håndmixeren. Frys den igen i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Tag isen op af fryseren ca. 15 min. inden serveringen. Form sorbeten til kugler og server dem i martini- eller champagneglas.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11680 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 0 %
  • Alkohol: 38 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Et oplagt valg vil være en Asti Spumante, eller den samme vin som bruges i retten Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til sorbet