Burger med bøf og stegte løg

Burger med bøf og stegte løg

30 min
En burger med saftig bøf med ost og stegte løg. Osten blandes i kødet, hvilket giver en saftig og smagfyld bøf. Burgeren er fyldt med spidskål, som trækker med salt for at blødgøre kålen. Og prikken over i'et er de stegte løg, som smager virkelig godt i en burger.

Sådan gør du

Bøf og stegte løg
  • Bland kød og ost godt og form det til 4 flade hakkebøffer.
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ca. 6 min. - vend af til.
  • Drys bøfferne med salt og peber, tag dem op og hold bøfferne varme.
  • Kom løgene i panden og steg dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Tilsæt vand og steg i yderligere ca. 2 min. til løgene er bløde.
Spidskål
  • Vend spidskål og salt godt sammen i en skål. Lad kålen trække på køkkenbordet i ca. 10 min.
  • Hæld kålen i en sigte og brus over med koldt vand. Pres væden godt fra kålen - evt. i et viskestykke.
  • Flæk bollerne og rist dem. Smør underne med mayonnaise og overne med ketchup. Læg bollerne sammen om spidskål, bøffer og løg. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

9125 kJ / 2181 kcal

Næringsindhold pr. 100g

559 kJ / 134 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 27,4 % 9 g
Kulhydrat: 44,1 % 14,5 g
Fedt: 28,5 % 4,3 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Bøf og stegte løg
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
10 g Smør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Løg i ringe (ca. 300 g)
3 spsk Vand
Spidskål
300 g Fintsnittet spidskål
1 spsk Groft salt
4 Store sandwichboller, fx fuldkorn (ca. 360 g)
4 spsk Krydret mayonnaise, fx miracle whip balance
4 spsk Tomatketchup
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk