Chili con carne - lavet over bål
30 min
•
&format=webp)
Chili con carne er nem bålmad. De fleste ingredienser kommes i gryden på én gang og så skal retten bare stå og simre. Server fx med grillede majskolber og madbrød bagt over bål.
Ingredienser
Chili con carne
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Stærk paprika
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
2 dåser
Bønner i chilisauce
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
2 dl
Vand
|
|
3
Hele røde chilipebre
|
|
1 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
evt. 15 g
Mørk chokolade, ca. 80%
|
Tilbehør
2½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
Tyrkiske brød eller naanbrød
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan undlade de hele chilipebre eller erstatte dem med chilipulver, chiliflager eller cayennepeber. Tilsæt evt. flere grøntsager til retten, fx gulerod, squash, aubergine og lign.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8279 kJ / 1979 kcal
Næringsindhold pr. 100g
339 kJ / 81 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 29 % | 5,8 g |
Fedt: | 35,2 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 35,8 % | 7,1 g |
Relateret video
Chili con carne - lavet over bål
Sådan laver du nemt chili con carne over bål. De fleste ingredienser kommes i gryden på én gang og så skal retten bare stå og simre. Server fx med grillede majskolber og madbrød bagt over bål.
