Chili con carne med søde kartofler og avocado
30 min
•
&format=webp)
Chili con carne med ekstra fyld af søde kartofler smager dejligt og ser smukt ud. Chili con carne er en super ret, både til dig selv og når du skal lave mad til mange. Og med det farverige tilbehør kan det nemt gøre det ud for uformel gæstemad.
Ingredienser
250 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
2 dl
Vand
|
|
2
Skrællede søde kartofler i små tern (ca. 300 g)
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2
Røde chilipebre uden kerner og vægge - i tynde ringe
|
|
2
Store hakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
1 dåse
Kidneybønner (ca. 400 g)
|
1
Avocado i lange skiver (ca. 125 g)
|
|
---|---|
2
Limefrugter i både
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
1½ dl
Fraiche
|
Tilbehør
4 dl
Brune ris, parboiled - koges
|
---|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
393 kJ / 94 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,4 g |
Protein: | 5,6 g |
Fedt: | 2,4 g |
Kulhydrat: | 12,3 g |
