Chili con carne med søde kartofler og avocado

Chili con carne med søde kartofler og avocado

30 min
Chili con carne med ekstra fyld af søde kartofler smager dejligt og ser smukt ud. Chili con carne er en super ret, både til dig selv og når du skal lave mad til mange. Og med det farverige tilbehør kan det nemt gøre det ud for uformel gæstemad.

Sådan gør du

  • Kom kødet i en tykbundet gryde og skru op til kraftig varme. Svits kødet i ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt tomater, vand, søde kartofler, tomatpuré, chili (gem lidt til pynt), hvidløg, spidskommen og salt. Bring i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Tilsæt bønner og kog i yderligere ca. 5 min., stadig under låg. Smag til.
  • Server chili con carne sammen med avocado, limebåde, korianderblade, fraiche og nykogte ris.
Energiindhold for hele retten:

8688 kJ / 2076 kcal

Næringsindhold pr. 100g

388 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 24 % 5,5 g
Kulhydrat: 53,7 % 12,3 g
Fedt: 22,3 % 2,3 g

Ingredienser

250 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
2 dl Vand
2 Skrællede søde kartofler i små tern (ca. 300 g)
2 spsk Koncentreret tomatpuré
2 Røde chilipebre uden kerner og vægge - i tynde ringe
2 Store hakkede fed hvidløg
2 tsk Stødt spidskommen
1½ tsk Groft salt
1 dåse Kidneybønner (ca. 400 g)
1 Avocado i lange skiver (ca. 125 g)
2 Limefrugter i både
2 dl Frisk koriander
1½ dl Fraiche
Tilbehør
160 g Brune ris, parboiled - koges
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk