Chilipilaf med koriandersauce
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Chilipilaf med koriandersauce

Spicy risret serveret til stegt kød. Mums!
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chilipilaf med koriandersauce

Nøglehulsmærket opskrift

Spicy risret serveret til stegt kød. Mums!

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 240 g løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk stødt chili
  • 4½ dl vand
  • 2 tsk groft salt
  • 400 g optøede, frosne majskerner

Flanksteak

  • 2 spsk rapsolie
  • 1 flanksteak
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Koriandersauce

Tilbehør

  • 200 g blandet grøn salat af babyblade, forårsløg og korianderblade

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og de 2 slags chili i ca. ½ min. Tilsæt vand og salt og kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Kom majskernerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem dryppe af i en sigte. Vend majs og ris sammen og smag chilipilaffen til.

Flanksteak

Lad imens olien blive varm i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber. Steg den derefter ved svag varme ca. 12 min. - vend kødet af og til. Tag flanksteaken op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min.

Koriandersauce

Vend alle ingredienserne sammen og stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Tip

Hvis saucen er for tyk, kan den røres op med lidt mælk.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 23 %
Print