Chokoladefondue

10 min
Chokoladefondue

Chokoladefondue er den perfekte dessert eller snack, hvor du kan dyppe dine yndlingsfrugter, -bær eller skumfiduser i den lune sauce.

Ingredienser

200 g Hakket mørk chokolade
50 g Smør
½ dl Piskefløde

Tilbehør

4 Bananer i mindre stykker
250 g Ananas i mindre stykker
250 g Rensede jordbær
50 g Skumfiduser

Pynt

2 spsk Finthakkede ristede hasselnøddekerner
Evt. træspyd

Sådan gør du

Chokoladefondue

  • Smelt chokoladen.
  • Rør smør og fløde i den varme chokolade og rør til chokoladesaucen er ensartet og glat.
  • Server den lune chokoladesauce med frugt, skumfiduser og et drys ristede hasselnødder.

Chokoladesaucen er flydende ca. 1½ time. Har du eventuelle rester eller er saucen blevet kold, kan den fint opvarmes igen.

Chokoladesaucen kan laves med mælkechokolade, men vær opmærksom på at den nemt skiller ved genopvarmning. Voksen-version: Lav en krydret chokoladesauce ved at tilsætte 1 spsk hakket syltet ingefær og et drys kanel. Server med flødeskum tilsat whiskey og lidt flormelis.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10760 kJ / 2572 kcal

Næringsindhold pr. 100g

784 kJ / 187 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 3,9 % 1,8 g
Kulhydrat: 51,8 % 23,9 g
Fedt: 44,3 % 9,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladefondue/