Chokoladelagkage med skovbærmousse

5 timer
Arbejdstid: 1 time 30 min
Chokoladelagkage med skovbærmousse

En lagkage ud over det sædvanlige, hvor sødme og syre forenes i en dejlig harmoni af chokolade, frugt og valnøddecrunch.

Ingredienser

Skovbærmousse

8 blade Husblas
300 g Frosne skovbær
5 spsk Ahornsirup
85 g Sukker (ca. 1 dl)
4 spsk Cognac
½ liter Piskefløde

Marcipanbunde

300 g Marcipan
2 Sammenpiskede æg
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
50 g Hvedemel (ca. 1 dl)
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)
½ tsk Hjortetaksalt

Valnøddecrunch

85 g Sukker (ca. 1 dl)
75 g Valnøddekerner (ca. 1½ dl)

Chokoladecreme

125 g Mørk chokolade 55%
¼ liter Piskefløde
300 g Friske hindbær

Pynt

Friske hindbær
Friske brombær
Friske blåbær
Spiselige blomster

Sådan gør du

Skovbærmousse

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Kom bær, sirup og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme og uden låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt cognac og kog det i yderligere ca. 1 min. Hæld bærgrøden i en skål og stil den tildækket i køleskabet til den er helt kold.
  • Pisk fløde og grød til et let skum.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i en skål i vandbad.
  • Bland husblassen med lidt af flødeblandingen og vend blandingen i resten. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Marcipanbunde

  • Pisk marcipanen til den smuldrer og pisk æg i lidt efter lidt - til blandingen er glat.
  • Pisk æggehvider og flormelis til marengs og vend det i marcipanen.
  • Sigt mel og hjortetaksalt i blandingen og vend det forsigtigt sammen.
  • Tegn 3 cirkler (ca. 25 cm i diameter) på 3 stykker bagepapir og vend dem rundt.
  • Fordel dejen i de tre cirkler og bag dem straks ca. 12 min. ved 200° - varmluft.

Valnøddecrunch

  • Fordel sukkeret i en pande. Lad det smelte først 2 min. ved kraftig varme og dernæst ca. 5 min. ved svag varme - til det er gyldent. Pas på det ikke bliver mørkt.
  • Kom valnødderne i og rør i ca. 1 min.
  • Fordel nødderne på et stykke bagepapir og afkøl dem på en bagerist. Hak dem groft.

Chokoladecreme

  • Smelt chokoladen i en skål i vandbad.
  • Pisk fløden til et let skum og vend forsigtigt den smeltede chokolade i til blandingen er ensartet. Læg straks kagen sammen.

Opbygning af kagen

  • Læg en bund på det fad som kagen skal serveres på.
  • Fordel først halvdelen af skovbærmoussen og dernæst 150 g af hindbærrene på bunden.
  • Læg 2. bund ovenpå, fordel resten af skovbærmoussen og 150 g af hindbær herpå.
  • Læg 3. bund på toppen og fordel chokoladecremen på top og sider til kagen er helt pakket ind.
  • Sæt lagkagen i køleskabet i ca. 1 time.
  • Fordel krokanten på toppen og pynt med hindbær, blåbær og brombær og blomsterblade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

30177 kJ / 7212 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1198 kJ / 286 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 6,1 % 4,3 g
Kulhydrat: 38,3 % 27 g
Fedt: 53,7 % 17,4 g
Alkohol: 1,9 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladelagkage-med-skovbarmousse/