Hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids

Hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids

60+ min
Hindbærtærte er en spændende afløser for den kendte jordbærtærte. Der er knust engelsk lakrids og finthakket hvid chokolade på tærtebunden og hindbærrene er dækket af et tyndt lag ribsgelé.
https://www.arla.dk/opskrifter/hindbartarte-med-hvid-chokolade-og-lakrids/

Sådan gør du

Tærtebund
  • Bland hvedemel og flormelis. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  • Saml dejen med vand og tryk den ud i en tærteform med løs bund (ca. 22 cm). Tryk den godt op ad kanten.
  • Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Bag tærtebunden midt i ovnen ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Fordel den hvide chokolade på den varme bund, drys med lakrids og lad bunden køle af.
  • Læg hindbærrene i tærtebunden.
  • Lad ribsgeléen smelte i en gryde ved svag varme.
  • Fordel geléen over bærrene, med en ske, og lad geléen stivne.
  • Server hindbærtærten med cremefraiche eller flødeskum - eller begge dele.

Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.

Du kan lave 10 små hindbærtærter i forme a ca. 1 dl. Hindbær kan erstattes af jordbær. Du kan udelade lakrids.

Energiindhold for hele retten:

10811 kJ / 2584 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1067 kJ / 255 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 5 % 3,1 g
Kulhydrat: 44,4 % 27,9 g
Fedt: 50,6 % 14,6 g

Ingredienser

Tærtebund
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
2 spsk Flormelis
100 g Smør
1 Æggeblomme eller 1½ spsk vand
50 g Finthakket hvid chokolade
1 tsk Knust rålakrids
250 g Rensede friske hindbær
150 g Ribsgelé
Tilbehør
¼ liter Creme fraiche - eller flødeskum