Hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Hindbærtærte er en spændende afløser for den kendte jordbærtærte. Der er knust engelsk lakrids og finthakket hvid chokolade på tærtebunden og hindbærrene er dækket af et tyndt lag ribsgelé.
Ingredienser
Tærtebund
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
2 spsk
Flormelis
|
|
100 g
Smør
|
|
1
Æggeblomme eller 1½ spsk vand
|
|
50 g
Finthakket hvid chokolade
|
|
1 tsk
Knust rålakrids
|
250 g
Rensede friske hindbær
|
|
---|---|
150 g
Ribsgelé
|
Tilbehør
¼ liter
Creme fraiche - eller flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Tærtebund
Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.
Du kan lave 10 små hindbærtærter i forme a ca. 1 dl. Hindbær kan erstattes af jordbær. Du kan udelade lakrids.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10811 kJ / 2584 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1067 kJ / 255 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 5 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 44,4 % | 27,9 g |
Fedt: | 50,6 % | 14,6 g |