Hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids
60+ min

Hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids

Hindbærtærte er en spændende afløser for den kendte jordbærtærte. Der er knust engelsk lakrids og finthakket hvid chokolade på tærtebunden og hindbærrene er dækket af et tyndt lag ribsgelé.
Bedømmelse (60 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids

Hindbærtærte er en spændende afløser for den kendte jordbærtærte. Der er knust engelsk lakrids og finthakket hvid chokolade på tærtebunden og hindbærrene er dækket af et tyndt lag ribsgelé.

Antal portioner

Tærtebund

  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 3 spsk flormelis
  • 100 g smør
  • 1½ spsk vand
  • 50 g finthakket hvid chokolade
  • 1 tsk knust engelsk lakrids
  • 250 g rensede friske hindbær
  • 150 g ribsgelé

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Tærtebund

Bland hvedemel og flormelis. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen med vand og tryk den ud i en tærteform med løs bund (ca. 22 cm). Tryk den godt op ad kanten. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Bag tærtebunden midt i ovnen. Fordel den hvide chokolade på den varme bund, drys med lakrids og lad bunden køle af.

Læg hindbærrene i tærtebunden. Lad ribsgeléen smelte i en gryde ved svag varme. Fordel geléen over bærrene, med en ske, og lad geléen stivne.

Server hindbærtærten med cremefraiche eller flødeskum - eller begge dele.

Tips

Du kan lave 10 små hindbærtærter i forme a ca. 1 dl. Hindbær kan erstattes af jordbær. Du kan udelade lakrids.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Til denne lækre tærte vil en brachetto d'acqui fra Piemonte i Norditalien være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade