Hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(73 vurderinger)

60+ min

Hindbærtærte er en spændende afløser for den kendte jordbærtærte. Der er knust engelsk lakrids og finthakket hvid chokolade på tærtebunden og hindbærrene er dækket af et tyndt lag ribsgelé.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Tærtebund

  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 spsk flormelis
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme eller 1½ spsk vand
  • 50 g finthakket hvid chokolade
  • 1 tsk knust engelsk lakrids
  • 250 g rensede friske hindbær
  • 150 g ribsgelé

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtebund

Bland hvedemel og flormelis. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen med vand og tryk den ud i en tærteform med løs bund (ca. 22 cm). Tryk den godt op ad kanten. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Bag tærtebunden midt i ovnen. Fordel den hvide chokolade på den varme bund, drys med lakrids og lad bunden køle af.

Læg hindbærrene i tærtebunden. Lad ribsgeléen smelte i en gryde ved svag varme. Fordel geléen over bærrene, med en ske, og lad geléen stivne.

Server hindbærtærten med cremefraiche eller flødeskum - eller begge dele.

Tips

Du kan lave 10 små hindbærtærter i forme a ca. 1 dl. Hindbær kan erstattes af jordbær. Du kan udelade lakrids.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 47 %

Print

Kilde:

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Til denne lækre tærte vil en brachetto d'acqui fra Piemonte i Norditalien være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade

Andre gode forslag