Chokolademousse med hytteost
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
I denne chokolademousse er fløden udskiftet med hytteost. Det er ikke helt almindeligt at skifte piskefløde ud med hytteost, men vil du spare lidt på kalorierne er det en god ide. Chokolademousse med hytteost er stadig meget lækker og luftig og har et dejligt pift af appelsin.
Ingredienser
250 g
Hytteost
|
|
---|---|
3 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
|
1 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
1½ tsk
Vaniljesukker
|
|
1½ spsk
Ahornsirup
|
|
100 g
Mørk chokolade
|
|
3
Æggehvider
|
Pynt
25 g
Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
1
Appelsin - fileter heraf
|
Sådan gør du
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan fx lade appelsinfileterne marinere i lidt sherry.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4644 kJ / 1110 kcal
Næringsindhold pr. 100g
643 kJ / 154 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 18,3 % | 6,9 g |
Fedt: | 36,3 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 45,4 % | 17,2 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.
