Chokolademuffins med is og frysetørrede hindbær

2 timer
Arbejdstid: 45 min
Chokolademuffins med is og frysetørrede hindbær

Prøv med is som topping på dine muffins. Det ser flot ud og smager fantastisk.

Ingredienser

Chokolademuffins

1 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 tsk Vaniljesukker
¾ dl Mælk
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
¾ tsk Bagepulver
100 g Smør
200 g Mørk chokolade
450 g Vaniljeflødeis

Pynt

Frysetørrede hindbær
Friske blåbær

Sådan gør du

Chokolademuffins

  • Pisk æg, sukker og vanijesukker sammen i en skål til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt mælk.
  • Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggeblandingen.
  • Smelt smør og 125 g af chokoladen - så det kun lige er smeltet.
  • Hak resten af chokoladen groft og vend det i dejen sammen med smørblandingen.
  • Fordel dejen i 8 store muffinsforme - evt. silikoneforme (a ca. 2 dl) - kom ca. ¾ dl dej i hvert hul.
  • Bag kagerne midt i ovnen ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad de bagte muffins køle lidt af i formene - på en bagerist. Vend dem ud og lad dem blive helt kolde.
  • Stil imens isen i køleskabet i ca. ½ time. Tag isen ud af køleskabet og pisk den til softicekonsistens. Kom isen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt den på toppen af de kolde muffins. Pynt med frysetørrede hindbær og blåbær. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14884 kJ / 3557 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1374 kJ / 328 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 4,8 % 3,8 g
Kulhydrat: 48,5 % 39,3 g
Fedt: 46,7 % 17,3 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokolademuffins-med-is-og-frysetorrede-hindbar/