Chokoladetrøffel med knas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

60+ min

Ekslusiv hjemmelavet juleknas, der er alle anstrengelserne værd.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

2 trøfler pr. person

Opskriften gælder for 30 personer

Karamelknas

  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 25 g finthakkede, smuttede mandler

Chokoladetrøffel

Overtræk

  • 300 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Karamelknas

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt mandlerne og rist dem under omrøring i ca. 3 min. Fordel karamellen på et stykke bagepapir. Lad karamellen køle helt af og kom den i en frysepose. Læg et viskestykke omkring og bank med fx en kagerulle til karamellen er knust. Tag 2 spsk. fra til pynt.

Chokoladetrøffel

Kog fløden i en lille, tykbundet gryde ved jævn varme og uden låg i ca. 4 min. eller til der er ca. 2 dl indkogt fløde - rør af og til. Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i fløden, under omrøring. Lad trøffelblandingen køle let af. Beklæd en bradepande (ca. 18 x 25 cm) med bagepapir. Vend den knuste karamelknas i trøffelblandingen og fordel den i bradepanden. Stil chokoladetrøflen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Overtræk

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Skær den kolde chokoladetrøffel i firkanter (ca. 2 x 2 cm). Læg en firkant på en gaffel og vend hurtigt trøflen i chokoladen. Læg den overtrukne chokoladetrøffel på et stykke bagepapir og pynt med lidt karamelknas. Overtræk og pynt resten. Lad chokoladetrøflerne stå på køkkenbordet til chokoladen er stivnet og stil dem derefter tildækket i køleskabet.

Tip

Konfekten kan stå tildækket i køleskabet i ca. 3 døgn.

Frysetip

Lad dem tø på køkkenbordet i ca. ½ time. Opbevar dem herefter på køl.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag