Chutney på svampe, brombær og timian

45 min
Chutney på svampe, brombær og timian

Sød og krydret chutney - perfekt som tilbehør til ostebordet.

Ingredienser

125 g Blandede svampe, fx kantarel, kejserhatte og bøgehatte
2 Små skalotteløg (ca. 50 g)
1 Lille fed hvidløg
1 spsk Olivenolie
1 spsk Frisk timian
3 spsk Sukker
1 tsk Mørk balsamicoeddike
125 g Brombær
¼ tsk Groft salt

Hertil

100 g Lagret cheddarost

Sådan gør du

  • Rens svampene, pil løg og hvidløg. Skær det hele i rustikke stykker. Lad olien blive varm i en sauterpande og sauter svampe og løg ved jævn varme i ca. 4 min.Tilsæt timian, sukker og eddike og lad det koge ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt brombær og kog i yderligere ca. 2 min. - eller til brombærrene har afgivet lidt saft - de må ikke koge ud. Tilsæt salt og smag til. Lad chutneyen afkøle tildækket i køleskabet.
  • Anret ost og chutney på tallerkener.

Tips

  • Chutneyen kan indgå som tilbehør på et ostebord - den smager godt til de fleste oste.
  • Chutneyen kan opbevares tildækket i køleskabet i 4-5 dage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3236 kJ / 773 kcal

Næringsindhold pr. 100g

702 kJ / 168 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 15,9 % 6,6 g
Kulhydrat: 28,6 % 11,8 g
Fedt: 55,5 % 10,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chutney-pa-svampe-brombar-og-timian/