Citronfromage med ymer

Citronfromage med ymer

60+ min
Denne citronfromage med ymer, er den perfekte dessert til dig som elsker en syrlig og cremet smagsoplevelse.

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk hele æg og sukker luftigt med en håndmixer. Tilsæt ymer, citron- og appelsinskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblassen med appelsin- og citronsaft og bland den i ymerblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i fromagen. Hæld fromagen i portionsglas når den er næsten stiv. Stil den koldt. Pynt med flødeskum ved serveringen.
Energiindhold for hele retten:

7383 kJ / 1765 kcal

Næringsindhold pr. 100g

848 kJ / 203 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 11,5 % 5,8 g
Kulhydrat: 28,9 % 14,4 g
Fedt: 59,6 % 13,7 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Husblas
7 blade
Æg
3
Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g
Ymer
2½ dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset appelsinsaft
½ dl
Friskpresset citronsaft
½ dl
Piskefløde (heraf lidt til pynt)
¼ liter