Lun græsk kartoffelsalat

Lun græsk kartoffelsalat

45 min
Den lune græske kartoffelsalat består af de klassiske græske ingredienser som oliven, løg og salatost. Kartoflerne giver salaten fylde og mætter godt. Den græske kartoffelsalat kan sagtens tilberedes med kolde nye kartofler - men det giver lidt ekstra smag og kontrast, når kartoflerne er lune.

Sådan gør du

Græsk kartoffelsalat
  • Bryd osten i mindre stykker.
  • Bland kartoflerne med olie, salt, citronskal og -saft.
  • Bland løg, ost, oliven og persille i.
  • Server kartoffelsalaten lun.

Den græske kartoffelsalat kan sagtens spises kold - men det giver lidt ekstra lækkerhed, når salaten er lun. Salaten kan suppleres med soltørrede tomater.

Energiindhold for hele retten:

4234 kJ / 1012 kcal

Næringsindhold pr. 100g

411 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 9,6 % 2,3 g
Kulhydrat: 41,8 % 10,1 g
Fedt: 48,6 % 5,4 g
Mere inspiration

Lækker salat, der smager af sol og sommer.....

Græsk salat
30 min
Græsk salat
(115)
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Græsk kartoffelsalat
100 g Salatost
750 g Lune kogte små nye kartofler i halve
2 spsk Rapsolie
¾ tsk Groft salt
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 Løg i tynde ringe (ca. 75 g)
½ dl Sorte oliven (ca. dl)
½ dl Grofthakket kruspersille
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk