Citronmarinerede kartofler med oliven

Bedømmelse

(6 vurderinger)

45 min

Kartoffelsalat kan selvfølgelig spises hele året, men denne er perfekt til grillet kød en dejlig sommeraften.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg små, faste kartofler, fx nix pille
  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern Klassisk Salatost i tern
  • 1 rødløg i ringe (ca. 100 g)
  • 2 spsk olivenolie
  • ¾ dl sorte oliven med sten, fx kalamata
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille
  • ½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk havsalt, fx læsø sydesalt

Hertil

  • 400 g oksefilet - 4 grillede bøffer
  • 4 grillede majskolber

Sådan gør du

Sådan gør du

Skrub kartoflerne og kog dem ca. 12 min. eller til de er møre. Smuldr osten, fx med en gaffel - gem lidt tern til pynt. Lad kartoflerne køle let af og skær dem i halve. Bland de lune kartofler med løg og de øvrige ingredienser. Vend godt rundt i kartoffelsalaten og smag til. Server straks sammen med fx bøffer og grillede majs.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde:

Vin match

Barbera Piemonte, Italien

vin på druen barbera fungerer rigtig godt til retter med friskhed og syre Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf