Citronmarinerede kartofler med oliven
45 min

Citronmarinerede kartofler med oliven

Kartoffelsalat kan selvfølgelig spises hele året, men denne er perfekt til grillet kød en dejlig sommeraften.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citronmarinerede kartofler med oliven

Kartoffelsalat kan selvfølgelig spises hele året, men denne er perfekt til grillet kød en dejlig sommeraften.

Antal portioner
  • 1 kg små, faste kartofler, fx nix pille
  • 200 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern
  • 1 rødløg i ringe (ca. 100 g)
  • 2 spsk olivenolie
  • ¾ dl sorte oliven med sten, fx kalamata
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille
  • ½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk havsalt, fx læsø sydesalt

Hertil

  • 400 g oksefileter - 4 grillede bøffer
  • 4 grillede majskolber

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne og kog dem ca. 12 min. eller til de er møre. Smuldr osten, fx med en gaffel - gem lidt tern til pynt. Lad kartoflerne køle let af og skær dem i halve. Bland de lune kartofler med løg og de øvrige ingredienser. Vend godt rundt i kartoffelsalaten og smag til. Server straks sammen med fx bøffer og grillede majs.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 52 %
Print

Vin match

Barbera Piemonte, Italien

vin på druen barbera fungerer rigtig godt til retter med friskhed og syre Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf