Kartoffelsalat med krydderurter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(41 vurderinger)

60+ min

Denne kartoffelsalat med syrlig marinade og friske krydderurter smager fantastisk til stegt kød

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg nye kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Marinade

  • 2 spsk stærk grov sennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 4 spsk vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk kapers uden lage

Hertil:

  • 600 g stegt kød fx okseculotte uden fedtkant

Sådan gør du

Sådan gør du

Skrab kartoflerne og skær evt. de største i mindre stykker. Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.

Marinade

Rør imens alle ingredienserne sammen i en stor skål.

Vend de let afkølede kartofler i marinaden. Stil kartoflerne tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Ved serveringen

Skær osten i stave. Vend forårsløg og krydderurter sammen med de marinerede kartofler. Vend derefter forsigtigt osten i og smag til med lidt salt. Læg en bund af salat i et stort, fladt fad og anret herpå kartoffelsalaten.

Tip

I stedet for queso fresco kan du bruge salatost i blok, fx Puck. Undlad da at krydre med salt.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,6 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: