Citronsmør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Citronsmør kan smøres direkte på brødet og gør det ud for både smør og syltetøj.

Ingredienser

25 serveringer pr. portion

Antal portioner

  • 1 dl friskpresset friskpresset citronsaft (ca. 2 citroner)
  • 200 g smør
  • 170 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom citronsaft, smør og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog blandingen i ca. 5 min. ved svag varme og uden låg. Tag gryden fra varmen og skum smørblandingen. Pisk æggene sammen og pisk lidt af den varme smørblanding i. Hæld "de lune æg" i gryden under omrøring og giv derefter blandingen et opkog, i ca. 1 min. Hæld citronsmørret i et glas og stil det i køleskabet i ca. 1 døgn.

Tips

Citronsmørret smøres direkte på brødet og gør det ud for både smør og syltetøj. Kan holde sig friskt på køl i ca. 14 dage.

Kan serveres til

Nybagte grovboller eller andet brød til en brunch eller bare en kop te.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9700 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 66 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: