Cookie i kop
Cookie i kop... Det lyder simpelt, det er det også - og det smager bare vanvittigt godt. Fordel din cookie dough i kopper, små forme eller ramakiner, og bag dem i ovnen til de er sprøde udenpå og helt bløde indeni. Server cookie i kop helt nybagte med iskold flødeskum til. Cookies bagt i forme er perfekt gæstemad. Lav dejen og fordel den i små forme i god tid før gæsterne kommer. Så skal dine cookies blot bages lige inden servering. Server cookie i kop direkte fra ovnen med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis til. Cookies i kop kunne godt gå hen og blive en ny dessert klassiker.
Ingredienser
Cookie dough
75 g
Blødt smør
|
|
---|---|
50 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
75 g
Brun farin (ca. 1½ dl)
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
1
Æg
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 4½ dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
125 g
Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
|
Tilbehør
1½ dl
Piskefløde - letpisket
|
---|
Sådan gør du
Cookie i kop
Desserten kan også serveres med cremefraiche eller en god vaniljeis.
Hvis du ikke har ramakiner, så bag dine cookies i Weck glas eller andre små ovnfaste skåle. De behøver ikke være ens, men skal blot have en volumen på ca. 1.5 dl. De fleste almindelige keramikkopper er også ovnfaste.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11448 kJ / 2736 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1729 kJ / 413 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 4,1 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 44,6 % | 45,3 g |
Fedt: | 51,3 % | 24 g |