Cookie i kop

Cookie i kop

45 min
Cookie i kop... Det lyder simpelt, det er det også - og det smager bare vanvittigt godt. Fordel din cookie dough i kopper, små forme eller ramakiner, og bag dem i ovnen til de er sprøde udenpå og helt bløde indeni. Server cookie i kop helt nybagte med iskold flødeskum til. Cookies bagt i forme er perfekt gæstemad. Lav dejen og fordel den i små forme i god tid før gæsterne kommer. Så skal dine cookies blot bages lige inden servering. Server cookie i kop direkte fra ovnen med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis til. Cookies i kop kunne godt gå hen og blive en ny dessert klassiker.
https://www.arla.dk/opskrifter/cookie-i-kop/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 18 min. ved 175° - traditionel ovn.

Cookie i kop
  • Pisk smør, sukker, brun farin, vanilje og æg godt sammen.
  • Bland hvedemel, salt og bagepulver og vend det i smørblandingen sammen med chokolade.
  • Fordel dejen i 6 ramakiner eller andre små, ovnfaste forme (ca. 1.5 dl). Bag kagerne til de er gyldne på overfladen, men bløde i midten. Lad dem stå ca. 5 min til de er faldet lidt sammen på midten.
  • Kom en skefuld flødeskum i hver og server straks.

Desserten kan også serveres med cremefraiche eller en god vaniljeis.

Hvis du ikke har ramakiner, så bag dine cookies i Weck glas eller andre små ovnfaste skåle. De behøver ikke være ens, men skal blot have en volumen på ca. 1.5 dl. De fleste almindelige keramikkopper er også ovnfaste.

Energiindhold for hele retten:

11448 kJ / 2736 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1729 kJ / 413 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,1 % 4,2 g
Kulhydrat: 44,6 % 45,3 g
Fedt: 51,3 % 24 g
Mere inspiration

Den bedste opskrift på helt klassiske cookies.

Cookies
45 min
Cookies
(3685)
Relateret video
Cookies

Ingredienser

Cookie dough
75 g Blødt smør
50 g Sukker (ca. 1½ dl)
75 g Brun farin (ca. 1½ dl)
1 tsk Vaniljesukker
1 Æg
125 g Hvedemel (ca. 4½ dl)
½ tsk Groft salt
1 tsk Bagepulver
125 g Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
Tilbehør
1½ dl Piskefløde - letpisket