Cookies med abrikoser og fennikel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

En let og hurtig opskrift på cookies med abrikoser og fennikel.

Ingredienser

16 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 100 g blødt smør
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk knuste fennikelfrø
  • 1½ tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 75 g tørrede abrikoser i små tern

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør, rørsukker og salt, til blandingen er lys og luftig. Rør ægget i. Bland mel og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen - dejen bliver ret fast. Tilsæt fennikel, appelsinskal og abrikoser.

Sæt dejen i 16 toppe (ca. 2 spsk pr. top) på en plade med bagepapir - tryk dem let flade. Eller del dejen i 16 portioner og tril dem til kugler med hænderne - tryk dem let flade. Bag kagerne øverst i ovnen.

Tip

Når kagerne kommer ud af ovnen, er de meget bløde, men de bliver fastere, når de køler af. Cookies skal ikke være sprøde som småkager, men sprøde i kanterne og bløde i midten.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Frysetips

Lun dem evt. på en brødrister. Den rå dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 39 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: