Cookies med abrikoser og fennikel
30 min

Cookies med abrikoser og fennikel

En let og hurtig opskrift på cookies med abrikoser og fennikel.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cookies med abrikoser og fennikel

En let og hurtig opskrift på cookies med abrikoser og fennikel.

16 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 100 g blødt smør
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk knuste fennikelfrø
  • 1½ tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 75 g tørrede abrikoser i små tern

Fremgangsmåde:

Pisk smør, rørsukker og salt, til blandingen er lys og luftig. Rør ægget i. Bland mel og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen - dejen bliver ret fast. Tilsæt fennikel, appelsinskal og abrikoser.

Sæt dejen i 16 toppe (ca. 2 spsk pr. top) på en plade med bagepapir - tryk dem let flade. Eller del dejen i 16 portioner og tril dem til kugler med hænderne - tryk dem let flade. Bag kagerne øverst i ovnen.

Tip

Når kagerne kommer ud af ovnen, er de meget bløde, men de bliver fastere, når de køler af. Cookies skal ikke være sprøde som småkager, men sprøde i kanterne og bløde i midten.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Tips

Lun dem evt. på en brødrister. Den rå dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 39 %
Print