Mysli cookies

Mysli cookies

45 min
Fryseegnet
Mysli cookies med havregryn, tranebær, mandler og masser af krydderier - en lidt grovere version af de traditionelle amerikanske cookies.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 12 min. ved 175° - varmluft.

  • Rør sukker, smør og salt godt sammen. Rør sirup og æg i. Bland havregryn, hvedemel og bagepulver sammen og tilsæt krydderierne. Vend det i smørblandingen. Tilsæt tranebær og mandler. Del dejen i 16 stykker og form dem til kugler. Sæt kuglerne på 2 plader med bagepapir - tryk dem let flade. Kagerne flyder en del ud, så sørg for at der er god plads imellem dem. Bag kagerne til de er gyldne, men bløde i midten. Lad dem afkøle på en rist - brug en paletkniv til at flytte dem over på risten.

Du kan fryse dejen, efter du har formet den til kugler. Lad dejkuglerne tø ca. ½ time, inden du bager de 16 cookies.

Energiindhold for hele retten:

9662 kJ / 2309 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1576 kJ / 377 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,1 g
Protein: 6,3 % 5,8 g
Kulhydrat: 51,7 % 47,9 g
Fedt: 42 % 17,9 g

Ingredienser

100 g Rørsukker (ca. 1¼ dl)
100 g Blødt smør
½ tsk Groft salt
½ dl Mørk sirup
1 Æg
125 g Grovvalsede havregryn (ca. 3 dl)
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
1 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Stødt kanel
1 tsk Stødt ingefær
50 g Hakkede, tørrede tranebær
25 g Grofthakkede mandler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk