Mysli cookies
45 min

Mysli cookies

Mysli cookies med havregryn, tranebær, mandler og masser af krydderier - en lidt grovere version af de traditionelle amerikanske cookies.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mysli cookies

Mysli cookies med havregryn, tranebær, mandler og masser af krydderier - en lidt grovere version af de traditionelle amerikanske cookies.

Ca. 18 stk.

Antal portioner
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g blødt smør
  • ½ tsk groft salt
  • ½ dl mørk sirup
  • 1 æg
  • 125 g grovvalsede havregryn (ca. 3 dl)
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 50 g hakkede, tørrede tranebær
  • 25 g grofthakkede mandler

Fremgangsmåde:

Rør sukker, smør og salt godt sammen. Rør sirup og æg i. Bland havregryn, hvedemel og bagepulver sammen og tilsæt krydderierne. Vend det i smørblandingen. Tilsæt tranebær og mandler. Del dejen i 16 stykker og form dem til kugler. Sæt kuglerne på 2 plader med bagepapir - tryk dem let flade. Kagerne flyder en del ud, så sørg for at der er god plads imellem dem. Bag kagerne til de er gyldne, men bløde i midten. Lad dem afkøle på en rist - brug en paletkniv til at flytte dem over på risten.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 175° - varmluft.

Frysetips

Du kan fryse dejen, efter du har formet den til kugler. Lad dejkuglerne tø ca. ½ time, inden du bager de 16 cookies.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 38 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Protein: 6 %
  • Fiber: 20,7 g
Print