Cremet ærtesuppe med mynte og ristet parmaskinke
35 min
•

Ærtesuppe med den smukkeste grønne farve. Suppen smager fantastisk og er tilberedt med frosne ærter – men du kan sagtens bruge friskbælgede ærter i stedet for. Suppen er smagt til med mynte og sammen med den sprøde parmaskinke er det en super lækker kombination. Ærtesuppen kan serveres året rundt med forskellige slags toppings.
Ingredienser
3
Grofthakkede løg
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
225 g
Kartofler i mindre stykker
|
|
1¼ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
500 g
Ærter
|
|
1 dl
Mynteblade
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Saften fra ½
Citron
|
Topping
140 g
Parmaskinke
|
|
---|---|
Friske ærteskud
|
|
Friskbælgede ærter
|
Sådan gør du
Ærtesuppe
Topping
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge friske ærter i stedet for frosne ærter.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
185 kJ / 44 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,7 g |
Protein: | 3,5 g |
Fedt: | 1,5 g |
Kulhydrat: | 4,1 g |
