Cremet nøddekage med appelsinflødeskum

1 time
Cremet nøddekage med appelsinflødeskum

En himmelsk kage - som skal være lidt blød i midten.

Ingredienser

3 dl Hasselnøddekerner
90 g Smeltet smør
175 g Sukker (ca. 2 dl)
3 Æg
250 g Kvark eller græsk yoghurt
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
¼ tsk Groft salt
½ tsk Bagepulver

Appelsinflødeskum

¼ liter Piskefløde
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 Appelsin - revet skal heraf

Pynt

Appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200°.

  • Blend 2 dl af hasselnøddekernerne og pisk dem sammen med fedtstof og sukker. Tilsæt æggene et af gangen og halvdelen af kvarken - gem resten til flødeskummet. Bland mel, salt og bagepulver og vend det i dejen. Hæld dejen i en springform med bagepapir i bunden (ca. 22 cm i diameter). Hak resten af nødderne groft og drys dem over dejen og bag kagen midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.

Appelsinflødeskum

  • Pisk fløden til et let skum og rør flormelis og resten af kvarken heri sammen med appelsinskal. Server appelsinflødeskummet til den nybagte kage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18608 kJ / 4447 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1267 kJ / 303 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 8,7 % 6,5 g
Kulhydrat: 36 % 26,8 g
Fedt: 55,3 % 18,9 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/cremet-noddekage-med-appelsinflodeskum/