Nøddekage med muligheder

Nøddekage med muligheder

Nøddekagen er fantastisk som den er, men du kan også servere den med frugt, flødeskum, is, bærcoulis eller du kan flække den til lagkagebunde

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og hæld mælken heri. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bland hvedemel, hakkede hasselnødder og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen skiftevis med smørblandingen.   Beklæd bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Pensl formens kant med smør, drys med rasp og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen – dæk kagen med bagepapir, hvis den er ved at blive for mørk. Lad kagen køle lidt af på en bagerist. Løft den ud af formen og lad den køle helt af.   Smelt chokoladen i en skål i vandbad og pisk smørret i. Fordel den varme chokolade på kagens top. Læg de hele hasselnødder på og lad chokoladen stivne.   Server kagen sammen med frisk frugt.
Bagetid
  • Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovnvarme.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20988 kJ / 5016 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1226 kJ / 293 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 5,5 % 4 g
Kulhydrat: 44,1 % 31,8 g
Fedt: 50,4 % 16,7 g

Ingredienser

Smør
150 g
Mælk
1 dl
Æg
2
Sukker (ca. 3 dl) (ca. g)
250 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Fintmalede hasselnøddekerner
100 g
Bagepulver
2 tsk
Smør - til pensling
15 g
Rasp
3 spsk
Mørk chokolade
100 g
Smør
10 g
Hasselnøddekerner
100 g
Hertil
Frisk frugt, fx mangofrugt, appelsinfileter og/eller ananas
600 g