Frugt- og nøddekage med kanelfrosting
Fryseegnet
•
Dejlig fyldig og fugtig skærekage med god smag af cognac, kanel, tørret frugt og hasselnødder.
Ingredienser
125 g
Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
150 g
Grofthakkede tørret frugt, fx abrikoser, lyse rosiner eller svesker
|
|
1 dl
Cognac
|
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
3
Æg
|
|
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
1½ spsk
Stødt kanel
|
|
1 dl
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
½ dl
Vand
|
Kanelfrosting
200 g
Flødeost
|
|
---|---|
25 g
Blødt smør
|
|
¾ dl
Flormelis
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
Pynt
5
Tørrede abrikoser i strimler
|
|
---|---|
1 spsk
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.
Kanelfrosting
Fryseegnet uden glasur
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18088 kJ / 4323 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1340 kJ / 320 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 7,8 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 42 % | 33,1 g |
Fedt: | 48,9 % | 17,7 g |
Alkohol: | 1,3 % |