Frugt- og nøddekage med kanelfrosting

Dejlig fyldig og fugtig skærekage med god smag af cognac, kanel, tørret frugt og hasselnødder.
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugt- og nøddekage med kanelfrosting

Dejlig fyldig og fugtig skærekage med god smag af cognac, kanel, tørret frugt og hasselnødder.

12 stykker

Antal portioner
  • 125 g grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 2 dl)
  • 150 g grofthakkede tørret frugt, fx abrikoser, lyse rosiner eller svesker
  • 1 dl cognac
  • 100 g blødt smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1½ spsk stødt kanel
  • 1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • ½ dl vand

Kanelfrosting

Pynt

  • 5 tørrede abrikoser i strimler
  • 1 spsk grofthakkede hasselnøddekerner

Fremgangsmåde:

Læg nødder og tørret frugt i blød i cognac i mindst 1 time.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kanel. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen sammen med kvark og vand. Tilsæt frugt- og nøddeblandingen og vend det hurtigt sammen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Hæld dejen i formen og bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen afkøle.

Kanelfrosting

Pisk ost, smør og de øvrige ingredienser luftigt med en håndmixer. Smør frostingen på den afkølede kage. Pynt med abrikosstrimler og hasselnøddekerner.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Fryseegnet uden glasur

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,1 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 47 %
  • Alkohol: 5 %
Print