Frugt- og nøddekage med kanelfrosting

Frugt- og nøddekage med kanelfrosting

Fryseegnet
Dejlig fyldig og fugtig skærekage med god smag af cognac, kanel, tørret frugt og hasselnødder.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Læg nødder og tørret frugt i blød i cognac i mindst 1 time.
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kanel. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen sammen med kvark og vand. Tilsæt frugt- og nøddeblandingen og vend det hurtigt sammen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Hæld dejen i formen og bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen afkøle.
Kanelfrosting
  • Pisk ost, smør og de øvrige ingredienser luftigt med en håndmixer. Smør frostingen på den afkølede kage. Pynt med abrikosstrimler og hasselnøddekerner.
Tips

Fryseegnet uden glasur

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18088 kJ / 4323 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1340 kJ / 320 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 7,8 % 6,2 g
Kulhydrat: 42 % 33,1 g
Fedt: 48,9 % 17,7 g
Alkohol: 1,3 %
Mere inspiration

Glad for kager og kanel - så er denne opskrift måske noget for dig?

Kanelkage
60+ min
Kanelkage
(278)

Ingredienser

Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 2 dl)
125 g
Grofthakkede tørret frugt, fx abrikoser, lyse rosiner eller svesker
150 g
Cognac
1 dl
Blødt smør
100 g
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Æg
3
Hvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Bagepulver
1½ tsk
Vaniljesukker
1 tsk
Stødt kanel
1½ spsk
Kvark
1 dl
Vand
½ dl
Kanelfrosting
Flødeost
200 g
Blødt smør
25 g
Flormelis
¾ dl
Stødt kanel
1 tsk
Pynt
Tørrede abrikoser i strimler
5
Grofthakkede hasselnøddekerner
1 spsk