Cremet nøddekage med appelsinflødeskum

1 time
Cremet nøddekage med appelsinflødeskum

En himmelsk kage - som skal være lidt blød i midten.

Ingredienser

3 dl Hasselnøddekerner
90 g Smeltet smør
175 g Sukker (ca. 2 dl)
3 Æg
250 g Kvark eller græsk yoghurt
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
¼ tsk Groft salt
½ tsk Bagepulver

Appelsinflødeskum

¼ liter Piskefløde
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 Appelsin - revet skal heraf

Pynt

Appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200°.

  • Blend 2 dl af hasselnøddekernerne og pisk dem sammen med fedtstof og sukker. Tilsæt æggene et af gangen og halvdelen af kvarken - gem resten til flødeskummet. Bland mel, salt og bagepulver og vend det i dejen. Hæld dejen i en springform med bagepapir i bunden (ca. 22 cm i diameter). Hak resten af nødderne groft og drys dem over dejen og bag kagen midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.

Appelsinflødeskum

  • Pisk fløden til et let skum og rør flormelis og resten af kvarken heri sammen med appelsinskal. Server appelsinflødeskummet til den nybagte kage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18608 kJ / 4447 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1267 kJ / 303 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 8,8 % 6,5 g
Kulhydrat: 36 % 26,8 g
Fedt: 55,2 % 18,9 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/cremet-noddekage-med-appelsinflodeskum/