Cremet nøddekage med appelsinflødeskum

Bedømmelse

(20 vurderinger)

1 timer

En himmelsk kage - som skal være lidt blød i midten.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Appelsinflødeskum

Pynt

  • appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Blend 2 dl af hasselnøddekernerne og pisk dem sammen med fedtstof og sukker. Tilsæt æggene et af gangen og halvdelen af kvarken - gem resten til flødeskummet. Bland mel, salt og bagepulver og vend det i dejen. Hæld dejen i en springform med bagepapir i bunden (ca. 22 cm i diameter). Hak resten af nødderne groft og drys dem over dejen og bag kagen midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.

Appelsinflødeskum

Pisk fløden til et let skum og rør flormelis og resten af kvarken heri sammen med appelsinskal. Server appelsinflødeskummet til den nybagte kage.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 56 %

Kilde: