Cremet persillerodssuppe med torsk og karse

1 time
Arbejdstid: 30 min
Cremet persillerodssuppe med torsk og karse

Lækker grøn og cremet persillerodssuppe med torsk toppet med frisk karse.

Ingredienser

4 Persillerødder (ca. 500 g)
15 g Smør
1 Grofthakket løg (ca. 75 g)
2 dl Tør hvidvin
7½ dl Fiskebouillon
1 tsk Groft salt
¼ liter Piskefløde

Stegt torsk

15 g Smør
400 g Torskefilet i mindre stykker
½ tsk Groft salt
2 dl Persille

Pynt

Karse og rød skovsyre
Olivenolie

Tilbehør

240 g Lunt grovbrød

Sådan gør du

  • Skræl persillerødderne og hak to af dem groft. Lad halvdelen af smørret smelte i en tykbundet gryde, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de hakkede persillerødder og løg i ca. 3 min. Tilsæt vin, fiskebouillon og salt og bring det i kog. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt fløde og kog i yderligere ca. 15 min.
  • Skær imens resten af persillerødderne i tern (ca. 1 x 1 cm). Lad resten af smørret gyldne og steg dem i ca. 3 min. - stil dem til side.

Stegt torsk

  • Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg torsken i ca. 6 min. ved jævn varme - vend fiskestykkerne af og til. Drys med salt
  • Kom suppen og persille i et blenderglas og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er jævnt. Smag til. Fordel de stegte persillerodstern og torsk i 4 skåle og pynt med karse og syre. Hæld suppen rundt om fyldet og dryp med olie. Server med brød ved siden af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11154 kJ / 2666 kcal

Næringsindhold pr. 100g

445 kJ / 106 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 16,5 % 4,3 g
Kulhydrat: 31,9 % 8,4 g
Fedt: 51,6 % 6,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/cremet-persillerodssuppe-med-torsk-og-karse/