Dalgona kaffe
&format=webp)
Dalgona kaffe er navnet på en ny og trendy iskaffe, der stammer fra Sydkorea. Den består af iskold mælk serveret med et tykt kaffesirup-skum på toppen. En nem og lækker iskaffe, der er hurtig at lave.
Ingredienser
2 spsk
Frysetørret kaffepulver
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Kogende vand
|
4 dl
Mælk
|
|
---|---|
4
Isterninger
|
Pynt
Hakket mørk chokolade
|
---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det er flottes at servere iskaffen med mælken og kaffeskummet todelt, men den skal omrøres, før den drikkes. Du kan bruge alle slags mælk - også plantedrik til iskaffen. Iskaffen kan pyntes med et drys kakao - eller serveres helt uden pynt.
Giv din Dalgona kaffe et juletwist - her er 2 forslag: Drys hakket mørk chokolade med appelsinsmag på toppen og pynt med tørret appelsinskive. Eller: Tilsæt ½ tsk stødt kardemomme og ½ tsk kanel til kaffeskummet. Uhmm så er det jul !
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1202 kJ / 287 kcal
Næringsindhold pr. 100g
219 kJ / 52 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 24,2 % | 3,1 g |
Fedt: | 5,8 % | 0,3 g |
Kulhydrat: | 70 % | 9 g |
Dalgona kaffe består af iskold mælk serveret med et tykt kaffesirup-skum på toppen. En nem og lækker iskaffe, der er hurtig at lave.
