Dumplings

Dumplings

60+ min
Dumplings er små lækre dejpakker med fyld, som bliver kogt. I det salte køkken er fyldet typisk en fars - her har vi valgt at bruge hakket kyllingekød, men hakket grisekød passer også fint til dine dumplings. Det kræver lidt tålmodighed at lave dumplings, da de små pakker skal fyldes og lukkes med omhu. Men hvis du har tiden til det, er det et hyggeligt projekt - og vi synes arbejdet står mål med resultatet. Til de kogte, lune dumplings serverer vi en dejlig sødsalt dipsauce og krydret aspargesbroccoli. Velbekomme!

Sådan gør du

Dipsauce
  • Vend cremefraiche sammen med sojasauce, limesaft, chilipeber og sukker.
  • Stil dipsaucen tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Smag til.
Dumplings
  • Rør kyllingekødet godt sammen med løg, spidskål, hvidløg, chili, ingefær, sesamolie, fiskesauce og salt.
  • Fordel fyldet i 45-50 wontondejplader - ca. ½ spsk i hver, fugt kanten med vand og saml pakkerne ved at klemme dem sammen.
  • Bring vand og salt i kog i en stor gryde.
  • Kog de små dumplings ad flere omgange - kog dem ved kraftig til jævn varme i ca. 3 min.
  • Hold de små dumplings varme.
Krydret aspargesbroccoli
  • Kom imens aspargesbroccolien i en skål og hæld kogende vand over, så det dækker.
  • Lad det trække i ca. 3 min. og hæld vandet fra.
  • Lad olien blive varm i en lille gryde.
  • Tag gryden af varmen og vend sesamfrø og chili i olien og vend den derefter sammen med aspargesbroccolien.
  • Server den krydrede aspargesbroccoli sammen med de lune dumplings og kold dipsauce.
Mere inspiration

Sådan laver du bao - har du lyst til at prøve?

Bao
60+ min
Bao
(4)
Velbekomme!
Tips

Wontondej kan du få i de fleste asiatiske butikker. I stedet for aspargesbroccoli kan du bruge almindelig broccoli i små buketter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7559 kJ / 1807 kcal

Næringsindhold pr. 100g

466 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 31,4 % 8,6 g
Kulhydrat: 39,6 % 10,9 g
Fedt: 29 % 3,7 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Dipsauce
5 spsk
Sojasauce
4 spsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
1 spsk
Sukker
2 tsk
Dumplings, 45-50 stk.
Hakket kyllingekød
400 g
Finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Finthakket spidskål
75 g
Lille finthakket fed hvidløg
1
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Sesamolie
2 tsk
Thai fiskesauce
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Optøet, frossen wontondej (ca. 8 x 8 cm)
225 g
Vand
2 liter
Groft salt
2 tsk
Krydret aspargesbroccoli
Skyllet broccolini
400 g
Kogende vand
Sesamolie
1 spsk
Sesamfrø
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
1 spsk