Dumplings

Dumplings

60+ min
Dumplings er små kogte, lækre dejpakker med krydret fyld. I det salte køkken er fyldet typisk en fars - her har vi valgt at bruge hakket kyllingekød. Også hakket grisekød passer fint til den asiatiske krydring. Det kræver lidt tålmodighed at lave dumplings, da de små pakker skal fyldes og lukkes med omhu. Har du tiden til det, er det et hyggeligt projekt - og arbejdet står mål med resultatet. Lav en nem, dip smagt til med soja, lime og chili og server sprøde sesamkrydrede broccolini til de hjemmelvede lune dumplings.
https://www.arla.dk/opskrifter/dumplings1/

Sådan gør du

Dipsauce
  • Vend creme fraiche sammen med sojasauce, limesaft, chilipeber og sukker.
  • Stil dipsaucen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Dumplings
  • Rør kyllingekødet godt sammen med løg, spidskål, hvidløg, chili, ingefær, sesamolie, fiskesauce og salt.
  • Fordel fyldet i 45-50 wontondejplader - ca. ½ spsk i hver, fugt kanten med vand og saml pakkerne ved at klemme dem sammen.
  • Bring vand og salt i kog i en stor gryde.
  • Kog de små dumplings ad flere omgange - kog dem ved kraftig til jævn varme i ca. 3 min.
  • Hold de små dumplings varme.
Krydret aspargesbroccoli
  • Kom imens aspargesbroccolien i en skål og hæld kogende vand over, så det dækker.
  • Lad det trække i ca. 3 min. og hæld vandet fra.
  • Lad olien blive varm i en lille gryde.
  • Tag gryden af varmen og vend sesamfrø og chili i olien og vend den derefter sammen med aspargesbroccolien.
  • Server den krydrede aspargesbroccoli sammen med de lune dumplings og kold dipsauce.

Wontondej kan du få i de fleste asiatiske butikker. I stedet for aspargesbroccoli kan du bruge almindelig broccoli i små buketter.

Energiindhold for hele retten:

7484 kJ / 1789 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 31,7 % 8,6 g
Kulhydrat: 40,2 % 10,9 g
Fedt: 28,1 % 3,5 g
Mere inspiration

Sådan laver du bao - har du lyst til at prøve?

Bao
60+ min
Bao
(7)
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.

Ingredienser

Dipsauce
5 spsk Creme fraiche
4 spsk Sojasauce
1 spsk Friskpresset limesaft
1 spsk Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
2 tsk Sukker
Dumplings, 45-50 stk.
400 g Hakket kyllingekød
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
75 g Finthakket spidskål
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 tsk Sesamolie
1 spsk Fiskesauce
1 tsk Groft salt
225 g Optøet, frossen wontondej (ca. 8 x 8 cm)
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
Krydret aspargesbroccoli
400 g Skyllet broccolini
Kogende vand
1 spsk Sesamolie
1 spsk Sesamfrø
1 spsk Finthakket rød chilipeber