Dumplings
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 1 time 15 min
•
Dumplings er små kogte, lækre dejpakker med krydret fyld. I det salte køkken er fyldet typisk en fars - her har vi valgt at bruge hakket kyllingekød. Også hakket grisekød passer fint til den asiatiske krydring. Det kræver lidt tålmodighed at lave dumplings, da de små pakker skal fyldes og lukkes med omhu. Har du tiden til det, er det et hyggeligt projekt - og arbejdet står mål med resultatet. Lav en nem, dip smagt til med soja, lime og chili og server sprøde sesamkrydrede broccolini til de hjemmelvede lune dumplings.
Ingredienser
Dipsauce
5 spsk
Creme fraiche
|
|
---|---|
4 spsk
Sojasauce
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
|
|
2 tsk
Sukker
|
Dumplings, 45-50 stk.
400 g
Hakket kyllingekød
|
|
---|---|
2
Finthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
75 g
Finthakket spidskål
|
|
1
Lille finthakket fed hvidløg
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
2 tsk
Sesamolie
|
|
1 spsk
Fiskesauce
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
225 g
Optøet, frossen wontondej (ca. 8 x 8 cm)
|
2 liter
Vand
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
Krydret aspargesbroccoli
400 g
Skyllet broccolini
|
|
---|---|
Kogende vand
|
|
1 spsk
Sesamolie
|
|
1 spsk
Sesamfrø
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
Sådan gør du
Dipsauce
Dumplings
Krydret aspargesbroccoli
Wontondej kan du få i de fleste asiatiske butikker. I stedet for aspargesbroccoli kan du bruge almindelig broccoli i små buketter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7484 kJ / 1789 kcal
Næringsindhold pr. 100g
462 kJ / 110 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 31,7 % | 8,6 g |
Kulhydrat: | 40,2 % | 10,9 g |
Fedt: | 28,1 % | 3,5 g |
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.