Bao
Bao er dampede boller, også kaldet steamed buns. Bao stammer fra Kina og de hvide boller er dybest set et godt hylster til noget lækkert fyld - lidt som vi kender fra pølsebrød. Bao buns bliver mere og mere populær hos danskerne og her får du opskriften, så du selv kan lave dem. Disse bao brød smager utroligt godt - fyld dem med lige det du har lyst til.
Ingredienser
Bao
¾ dl
Kogende vand
|
|
---|---|
1¼ dl
Mælk
|
|
20 g
Gær
|
|
1½ tsk
Sukker
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
275 g
Hvedemel (ca. 4¾ dl)
|
1 spsk
Smagsneutral olie
|
|
---|---|
1
Bambussteamer
|
Sådan gør du
Bao - dej
Sådan laver du bao's
Du kan lune de bagte bao's ved at stille dem tæt i steameren og dampe i ca. 2 min. Du kan dampe dine bao's i en sigte. Beregn ca. 5 min. ekstra dampetid, hvis sigte hænger højt over det dampende vand. Du kan bage 35-36 mini bao's (ca. 5 cm i diameter). Brug dem fx til snacks med forskelligt fyld.
De færdigdampede bao's kan fryses. Lun bollerne ved at dampe dem ca. 5 min. hvis du tager dem direkte fra fryseren. Eller lad bollerne tø op på køkkenbordet i ½ times tid og damp dem ca. 3 min. Skal du varme mange bao's? Fordel de frosne bao buns i et lag mellem 2 våde viskestykker på en bageplade. Varm dem 8-10 minutter ved 150° - traditionel ovn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4880 kJ / 1166 kcal
Næringsindhold pr. 100g
940 kJ / 225 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 10,5 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 74,5 % | 41,2 g |
Fedt: | 15 % | 3,8 g |