Bao

Bao

60+ min
Fryseegnet
Bao er dampede boller, også kaldet steamed buns. Bao stammer fra Kina og de hvide boller er dybest set et godt hylster til noget lækkert fyld - lidt som vi kender fra pølsebrød. Bao buns bliver mere og mere populær hos danskerne og det bao brød smager også utroligt godt - fyld dem med lige det du har lyst til.

Sådan gør du

Bao - dej
  • Bland det kogende vand og mælk i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og mel.
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Sådan laver du bao's
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul dejen ud til en rund plade på ca. 36 cm i diameter.
  • Stik, fx med en udstikker (ca. 9 cm i diameter), runde stykker dej ud. Fjern overskydende dej - ælt den overskydende dej let sammen og stil den tildækket til 2. udrulning.
  • Pensl de runde dejstykker med et tyndt lag olie. Fold dejen over, så du har halvmåner. Tryk dejstykkerne ganske let med kagerullen.
  • Klip 16 små stykker bagepapir (ca. 10 x 10 cm). Prik godt med huller i bagepapiret, fx med en urtekniv (så dampen senere kan trænge igennem).
  • Læg de formede bao's på hver sit stykke bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Læg så mange bao's du kan få plads til i din bambussteamer (der skal være plads til at bollerne hæver lidt).
  • Bring ca. 2 cm vand i kog i en gryde, som bambussteameren kan være i - vandet må ikke røre bollerne.
  • Stil steameren i gryden, læg et viskestykke og låg på gryden og damp bollerne ved jævn varme i ca. 15 min. - du må ikke løfte på låget i de 15 min.
  • Fjern låget og viskestykket (pas på! dampen er meget varm) og tag de dampede bao's op.
  • Damp resten på samme måde - rul den overskydende dej ud til 2. udrulning (ca. 20 cm i diameter). Fyld vand på gryden undervejs, så den ikke koger tør.

Du kan lune de bagte bao's ved at stille dem tæt i steameren og dampe i ca. 2 min. Du kan dampe dine bao's i en sigte. Beregn ca. 5 min. ekstra dampetid, hvis sigte hænger højt over det dampende vand. Du kan bage 35-36 mini bao's (ca. 5 cm i diameter). Brug dem fx til snacks med forskelligt fyld.

De færdigdampede bao's kan fryses. Lun bollerne ved at dampe dem ca. 5 min. hvis du tager dem direkte fra fryseren. Eller lad bollerne tø op på køkkenbordet i ½ times tid og damp dem ca. 3 min.

Energiindhold for hele retten:

4880 kJ / 1166 kcal

Næringsindhold pr. 100g

940 kJ / 225 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 10,5 % 5,8 g
Kulhydrat: 74,5 % 41,2 g
Fedt: 15 % 3,8 g
Mere inspiration

Her forslag til spændende og velsmagende fyld til dine baos.

Ingredienser

Bao
¾ dl Kogende vand
1¼ dl Mælk
20 g Gær
1½ tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
275 g Hvedemel (ca. 4¾ dl)
1 spsk Smagsneutral olie
1 Bambussteamer
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk