Bao buns med chilistegte svampe

Bao buns med chilistegte svampe

25 min
De dampede asiatiske brød er både lette og luftige. Bao buns passer perfekt sammen med smagene fra østen, som findes i de chili- og sojastegte svampe og ikke mindst korianderen.

Sådan gør du

Chilistegte svampe
  • Steg imens svampene i en tør pande, ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Skru ned på jævn varme, tilsæt smør og steg i ydeligere ca. 2 min.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og steg videre ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Smør de lune Bao buns med creme fraiche, kom løg, svampe og koriander i.
  • Drys med sesamfrø og server.
Mere inspiration

Sådan laver du bao - har du lyst til at prøve?

Bao
60+ min
Bao
(4)
Velbekomme!
Frysetips

De færdigdampede bao's kan fryses. Lun bollerne ved at dampe dem ca. 5 min. hvis du tager dem direkte fra fryseren. Eller lad bollerne tø op på køkkenbordet i ½ times tid og damp dem ca. 3 min.

Tip

Du kan lune de bagte bao's ved at stille dem tæt i steameren og dampe i ca. 2 min. Du kan dampe dine bao's i en sigte. Beregn ca. 5 min. ekstra dampetid, hvis sigte hænger højt over det dampende vand. Du kan bage 35-36 mini bao's (ca. 5 cm i diameter). Brug dem fx til snacks med forskelligt fyld.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13803 kJ / 3299 kcal

Næringsindhold pr. 100g

740 kJ / 177 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 10,6 % 4,6 g
Kulhydrat: 56,9 % 24,8 g
Fedt: 32,5 % 6,5 g

Ingredienser

Chilistegte svampe
Portobello svampe i små tern
500 g
Smør
15 g
Stærk chilisauce fx Sriracha
2 tsk
Sojasauce
2 tsk
Flydende honning
2 tsk
Lune Bao buns
16
Tilbehør
1½ dl
Salatløg i halve tynde skiver (ca. 75 g)
1
Frisk koriander
2 dl
Ristede sesamfrø
2 spsk
Indkluderet i opskriften
Bao
60+ min
Bao
(4)