Bao buns med chilistegte svampe

25 min
Bao buns med chilistegte svampe

De dampede asiatiske brød er både lette og luftige. Bao buns passer perfekt sammen med smagene fra østen, som findes i de chili- og sojastegte svampe og ikke mindst korianderen.

Ingredienser

Chilistegte svampe

500 g Portobello svampe i små tern
15 g Smør
1 spsk Stærk chilisauce, fx Sriracha
1 spsk Sojasauce
1 spsk Flydende honning
16 Lune Bao buns

Tilbehør

1½ dl Yoghurt 10%
150 g Fintsnittet lilla spidskål
2 Gulerødder i tynde stave (ca. 200 g)
1 Salatløg i halve tynde skiver (ca. 75 g)
1 bundt Forårsløg i tynde skiver
2 dl Frisk koriander
2 spsk Ristede sesamfrø

Sådan gør du

Chilistegte svampe

  • Steg svampene i en tør pande, ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Skru ned på jævn varme, tilsæt smør og steg i yderligere ca. 2 min.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og steg videre ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Smør de lune Bao buns med græsk yoghurt, kom spidskål, gulerødder, løg, svampe og koriander i.
  • Drys med sesamfrø og server.

Du kan lune de bagte bao's ved at stille dem tæt i steameren og dampe i ca. 2 min. Du kan dampe dine bao's i en sigte. Beregn ca. 5 min. ekstra dampetid, hvis sigten hænger højt over det dampende vand.

Fordel frosne Bao buns i et lag mellem 2 våde viskestykker på en bageplade. Varm dem 8-10 minutter ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7795 kJ / 1863 kcal

Næringsindhold pr. 100g

334 kJ / 80 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 14 % 2,8 g
Kulhydrat: 59,8 % 11,7 g
Fedt: 26,2 % 2,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/bao-buns-med-chilistegte-svampe/