Bao buns med chilistegte svampe
25 min
•
&format=webp)
De dampede asiatiske brød er både lette og luftige. Bao buns passer perfekt sammen med smagene fra østen, som findes i de chili- og sojastegte svampe og ikke mindst korianderen.
Ingredienser
Chilistegte svampe
500 g
Portobello svampe i små tern
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
1 spsk
Stærk chilisauce, fx Sriracha
|
|
1 spsk
Sojasauce
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
|
16
Lune Bao buns
|
Tilbehør
1½ dl
Yoghurt 10%
|
|
---|---|
150 g
Fintsnittet lilla spidskål
|
|
2
Gulerødder i tynde stave (ca. 200 g)
|
|
1
Salatløg i halve tynde skiver (ca. 75 g)
|
|
1 bundt
Forårsløg i tynde skiver
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
2 spsk
Ristede sesamfrø
|
Sådan gør du
Chilistegte svampe
Du kan lune de bagte bao's ved at stille dem tæt i steameren og dampe i ca. 2 min. Du kan dampe dine bao's i en sigte. Beregn ca. 5 min. ekstra dampetid, hvis sigten hænger højt over det dampende vand.
Fordel frosne Bao buns i et lag mellem 2 våde viskestykker på en bageplade. Varm dem 8-10 minutter ved 150° - traditionel ovn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7795 kJ / 1863 kcal
Næringsindhold pr. 100g
334 kJ / 80 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 14 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 59,8 % | 11,7 g |
Fedt: | 26,2 % | 2,4 g |
