Bao buns med chilistegte svampe

Bao buns med chilistegte svampe

25 min
De dampede asiatiske brød er både lette og luftige. Bao buns passer perfekt sammen med smagene fra østen, som findes i de chili- og sojastegte svampe og ikke mindst korianderen.
https://www.arla.dk/opskrifter/bao-buns-med-chilistegte-svampe/

Sådan gør du

Chilistegte svampe
  • Steg imens svampene i en tør pande, ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Skru ned på jævn varme, tilsæt smør og steg i ydeligere ca. 2 min.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og steg videre ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Smør de lune Bao buns med creme fraiche, kom løg, svampe og koriander i.
  • Drys med sesamfrø og server.

Du kan lune de bagte bao's ved at stille dem tæt i steameren og dampe i ca. 2 min. Du kan dampe dine bao's i en sigte. Beregn ca. 5 min. ekstra dampetid, hvis sigte hænger højt over det dampende vand. Du kan bage 35-36 mini bao's (ca. 5 cm i diameter). Brug dem fx til snacks med forskelligt fyld.

De færdigdampede bao's kan fryses. Lun bollerne ved at dampe dem ca. 5 min. hvis du tager dem direkte fra fryseren. Eller lad bollerne tø op på køkkenbordet i ½ times tid og damp dem ca. 3 min.

Energiindhold for hele retten:

13654 kJ / 3263 kcal

Næringsindhold pr. 100g

732 kJ / 175 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 10,7 % 4,6 g
Kulhydrat: 57,7 % 24,8 g
Fedt: 31,6 % 6,3 g
Mere inspiration

Sådan laver du bao - har du lyst til at prøve?

Bao
60+ min
Bao
(7)

Ingredienser

Chilistegte svampe
500 g Portobello svampe i små tern
15 g Smør
2 tsk Stærk chilisauce fx Sriracha
2 tsk Sojasauce
2 tsk Flydende honning
16 Lune Bao buns
Tilbehør
1½ dl Creme fraiche 38%
1 Salatløg i halve tynde skiver (ca. 75 g)
2 dl Frisk koriander
2 spsk Ristede sesamfrø
Indkluderet i opskriften
Bao
60+ min
Bao
(7)