Enebærglaseret andebryst med selleripuré

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

1 timer

Andebryster i lækker sauce med hint af kirsebær og hertil en skøn rodfrugtmos - perfekt til fx Mortens aften....eller en hvilken som helst aften.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 knuste enebær
  • 1 dl kirsebæreddike
  • 3 friske timianblade
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 spsk honning

Selleripuré

  • 1 knoldselleri i grove stykker (ca. 1¼ kg)
  • 4 små fed hvidløg
  • 1 liter sødmælk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - kogt
  • 300 g dampet broccoli i små buketter
  • 300 g dampede ekstrafine ærter

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern sener og hinder fra andebrysterne. Rids skindet. Læg andebrysterne med skindsiden nedaf i en kold pande og steg dem ved svag varme i ca. 12 min. Vend dem og steg kødsiden i ca. 15 min. - til kødstykkerne er gennemstegt. Tag kødet af panden og krydr det med salt, peber og enebær. Tør panden af med fx køkkenrulle og tilsæt kirsebæreddike, timian og hvidløg. Kog det ved kraftig varme til væden er næsten helt væk. Smelt honningen heri og vend andebrysterne i glaseringen. Lad andebrysterne hvile tildækket i ca. 10 min.

Selleripuré

Kom selleri og afskallede hvidløg i en gryde sammen med mælken og bring det i kog. Kog det i ca. ½ time eller til sellerien er mør. Hæld mælken i en skål og damp sellerien tør. Kom selleri og hvidløg i en skål og mos det. Tilsæt mælk til en passende konsistens og tilsæt salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Skær andebrysterne ud i tynde skiver. Læg dem på en bund af selleripuré og server straks sammen med grøntsager.

Hvordan koger man broccoli

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 89,3 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Fyldig rødvin med lidt sødme. En valpolicella ripasso vil være dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til and

Andre gode forslag