Entrecote og kold estragonsauce

Bedømmelse

(4 vurderinger)

1 timer

Kold estragonsauce er et godt alternativ til bearnaisesauce, og smager fortrinligt til et stykke stegt kød og en frisk salat.

Ingredienser

Antal portioner

Kold estragonsauce

  • 4 spsk krydret mayonnaise miracle whip balance
  • 75 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 3 spsk vand
  • 2 spsk hakkede friske estragonblade
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 1 entrecote - en bøf af oksehøjrebsfilet med fedtkant
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 125 g haricots verts i halve
  • ¼ liter vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 gulerødder i meget tynde skiver
  • ½ liter skyllede babyspinatblade
  • 1 uskrællet æble i tynde skiver, fx granny smith
  • ½ tsk havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • ½ kg nye kartofler - kogte og pillede

Sådan gør du

Sådan gør du

Kold estragonsauce

Rør mayonnaise sammen med de øvrige ingredienser. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad smørret blive gyldent i en pande og brun entrecoten ca. 1 min. på hver side. Steg bøffen færdig ved jævn varme i 3-5 min. - vend den af og til. Tag entrecoten af panden, drys med salt og peber og hold den varm.

Kom imens bønnerne i en gryde med kogende vand tilsat salt og kog dem uden låg i ca. 3 min. Hæld bønnerne til afdrypning i et dørslag og brus dem over med koldt vand. Bland bønner, gulerødder, spinat og "æbleskiver" sammen i en skål. Drys salaten med salt og peber lige inden serveringen.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver og anret det på tallerkener sammen med salat og den kolde estragonsauce.

Tip

Hvis estragonsaucen er for tyk så tilsæt lidt mere vand.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 43 %

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Medium fyldig rødvin gerne fra Bordeaux Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf