Fastelavnsboller med flødeskum
&format=webp)
Vandbakkelser med hindbærsylt og flødeskum er en dejlig variant af en hjemmelavet fastelavnsbolle. For nogle er en fastelavnsbolle med flødeskum et must - og så er det oplagt at vælge denne udgave med vandbakkelsesdej. Prøv også at lave fastelavnsbollerne med fyld af fx marcipan, vaniljecreme eller sveskemos i stedet for hindbær.
Ingredienser
Hindbærfyld
½ blad
Husblas
|
|
---|---|
100 g
Frosne hindbær
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
Vandbakkelser
1 dl
Vand
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
5 spsk
Hvedemel
|
|
2
Sammenpiskede æg
|
½ liter
Piskefløde
|
---|
Pynt
Sigtet flormelis
|
---|
Sådan gør du
Hindbærfyld
Vandbakkelser
Servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hindbærrene kan erstattes med andre frosne bær, fx jordbær, skovbær, blåbær, kirsebær eller stikkelsbær. Eller prøv med sveskemos - klip svesker i stykker og kog dem ca. 15 min. med lidt vand. Flødeskummet kan også vendes med revet, rå marcipan, evt. i stedet for frugtfyldet.
Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10266 kJ / 2454 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1121 kJ / 268 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 4,8 % | 3,2 g |
Fedt: | 83,7 % | 25,4 g |
Kulhydrat: | 11,5 % | 7,6 g |
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.
