Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme

60+ min
Fryseegnet
Boller op, boller ned... Fastelavnsboller med vaniljecreme og marcipanremonce - eller hvad du ellers har lyst til! Fyld og pynt kan varieres efter smag og behag - fyld fx dine fastelavnsboller med Nutella, Dulce de leche, syltetøj, kirsebær, stykker af marcipanbrød eller hvad du kan finde på - så du får de bedste fastelavnsboller i hele verden. Kun fantasien sætter grænser for, hvilket fyld, du kan bruge. Følger du opskriften trin-for-trin, så er de faktisk ret nemme at bage – også med børn i køkkenet.

Sådan gør du

Dej
  • Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Vaniljecreme
  • Pisk mælk og æg let sammen i en tykbundet gryde. Pisk sukker, mel og vaniljesukker i gryden.
  • Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til melsmagen er væk.
  • Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af.
Marcipanremonce
  • Rør smør, sukker og marcipan sammen til en ensartet remonce.
Fastelavnsboller - fortsat
  • Drys lidt mel på køkkenbordet. Rul dejen ud til en firkantet plade på størrelse med en bageplade. Skær dejpladen igennem, så der bliver 12 firkanter.
  • Fordel ca. 1 spsk vaniljecreme og ca. 1 tsk marcipanremonce på hver firkant.
  • Saml dejen om fyldet til små "pakker" og klem sammenføjningerne godt sammen, så fyldet ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min.
  • Pensl bollerne med æg og bag dem 12 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Kom glasur på fastelavnsbollerne, pynt dem og server.

Fastelavnsbollerne kan fyldes med mange forskellige lækkerier. Prøv fx pistaciemasse, æbletern, lys chokolade, mørk chokolade, ruby chokolade, remonce med krydderier eller citrusskal, fyldte chokolader, et stykke af en chokoladebar, dulche de leche, Nutella, karamelcreme og alle slags syltetøj . Kun fantasien sætter grænser.

Det er vigtigt, at dejen ikke bliver for tør og at den æltes grundigt. Det er meget lettere at lukke fastelavnsbollerne, hvis dejen er fugtig og elastisk. Har børnene svært ved at lukke fastelavnsbollerne selv, så bag dem evt. i muffinsforme - så gør det ikke noget, at fyldet flyder lidt ud. Husk at lade fastelavnsbollerne hæve godt op, inden de bages. Et tip er at lade fastelavnsbollerne efterhæve i ovnen - sæt temperaturen på 30° hvis muligt - eller tænd ovnen kort tid på fx 50° og sluk den igen, når du sætter fastelavnsbollerne ind i ovnen til efterhævning.

Fastelavnsbollerne kan fryses inden bagning. Lad fastelavnsbollerne tø 1 døgn i køleskabet, hvorefter de stilles til efterhævning ca. 1 time ved stuetemperatur - det er vigtigt at fastelavnsbollerne hæver godt op. Bag derefter fastelavnsbollerne som beskrevet i opskriften. De bagte fastelavnsboller kan også fryses uden glasur og pynt.

Energiindhold for hele retten:

18671 kJ / 4462 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1383 kJ / 331 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,9 % 4,8 g
Kulhydrat: 54,8 % 44,6 g
Fedt: 39,3 % 14,7 g
Mere inspiration

Uha det smager da dejligt til fastelavnsbollerne!

Relateret video
Fastelavnsboller med creme

Boller op, boller ned... Fastelavnsboller med vaniljecreme og marcipanremonce - eller hvad du ellers har lyst til! Fyld og pynt kan varieres efter smag og behag - fyld fx dine fastelavnsboller med Nutella, Dulce de leche, syltetøj, kirsebær, stykker af marcipanbrød eller hvad du kan finde på. Kun fantasien sætter grænser for fyld i fastelavnsboller. Følger du opskriften trin-for-trin, så er fastelavnsbollerne faktisk ret nemme at bage – også med børn i køkkenet.

Ingredienser

Dej
1 dl Mælk
25 g Gær
125 g Blødt smør
1 Æg
4 spsk Sukker
350 g Hvedemel (ca. 6 dl)
½ tsk Groft salt
Vaniljecreme
2 dl Mælk
1 Æg
2 spsk Sukker
1 spsk Hvedemel eller majsstivelse
1 tsk Vaniljesukker
Marcipanremonce
75 g Blødt smør
75 g Sukker
75 g Marcipan
Mælk eller sammenpisket æg til pensling
Pynt
Glasur i forskellige farver eller chokoladeganache
Frysetørrede hindbær, nødder, chokolade, krymmel eller spiselige blomster
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk