Fastelavnsboller

60+ min

Boller op, boller ned... Fastelavnsboller med vaniljecreme og marcipanremonce. Fyld og pynt kan varieres efter smag og behag - og fastelavnsbollerne kan tilberedes i god tid og opbevares på køl.

Fastelavnsboller
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17735 kJ / 4239 kcal

Energifordeling:
Fiber: 17,4 g
Protein: 7,1 %
Kulhydrat: 56,1 %
Fedt: 36,8 %
Variation

Fyldet kan varieres i en uendelighed, prøv fx med marmelade (ca. 1 tsk i hver bolle), hakket chokolade, et stykke blød nougat eller marcipan, æbletern, nutella - enten alene eller i forskellige kombinationer, fx remonce/hindbærmarmelade, creme/chokolade eller marcipan/æble.

Tips

Prøv også at tilsætte citronsaft eller -skal til glasuren (hvid) - det giver et frisk og syrligt modspil til den søde bolle. Fastelavnsbollerne kan også pyntes med sigtet flormelis i stedet for glasur.

Tips

Forbered evt. fastelavnsbollerne aftenen før. Efterhæv de formede boller i køleskabet natten over og bag dem lige inden servering.

Frysetip

Kan fryses inden bagning. Lad fastelavnsbollerne tø 1 døgn i køleskabet, hvorefter de stilles ca. 1 time ved stuetemperatur. Bag derefter bollerne som beskrevet. De bagte fastelavnsboller kan også fryses uden glasur og pynt.

Ingredienser