Fennikelsalat med laks og wasabi

20 min
Fennikelsalat med laks og wasabi

Skøn og enkel fisketallerken velegnet som både forret og frokost.

Ingredienser

Wasabidressing

2 dl Fraiche
1 tsk Wasabi
⅛ tsk Groft salt
2 Fennikler (ca. 400 g)
1 Salatløg - i tynde strimler (ca. 75 g)
75 g Radiser - i tynde skiver
1 spsk Koldpresset rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Sesamfrø
1 spsk Sorte sesamfrø
1 spsk Friskpresset limesaft
250 g Optøet, frossen fersk laks

Tilbehør

Sojasauce

Sådan gør du

Wasabidressing

  • Bland fraiche med wasabi og salt. Stil den tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Skær fenniklerne i meget tynde strimler og bland dem med salatløg, radiser og rapsolie. Læg blandingen på et fad. Skær laksen i tynde skiver og læg dem på fadet. Drys salt, peber og sesamfrø ud over laksen. Dryp med limesaft og server med wasabidressing og sojasauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3972 kJ / 949 kcal

Næringsindhold pr. 100g

376 kJ / 90 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 32,9 % 7,3 g
Kulhydrat: 9,9 % 2,2 g
Fedt: 57,2 % 5,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fennikelsalat-med-laks-og-wasabi/