Fersken- og limeis

Fersken- og limeis

60+ min
Dejlig hjemmelavet flødeis med sød frugt, frisk citruspift og sprøde nødder på toppen. Smager skønt!
https://www.arla.dk/opskrifter/fersken--og-limeis/

Sådan gør du

Fersken-limeis
  • Hæld fersknerne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en food processor/hurtighakker sammen med limesaft, sukker og vanilje. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek.
  • Kom ferskenblandingen i en skål og tilsæt limeskal.
  • Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt kærnemælk og flødeskum i fersken-blandingen.
  • Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isblandingen i ca. 24 timer.
  • Rør 3-4 gange under indfrysningen. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Honningmandler
  • Smelt smørret i en pande. Tilsæt mandlerne og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. til mandlerne er gyldne.
  • Tag panden fra varmen. Tilsæt honning og vand og rør i blandingen til honningen er smeltet.
Ved serveringen
  • Anret fersken- og limeis i kugler i portionsglas sammen med de lune honningmandler.

Isen kan formes til kugler i god tid, fx dagen før. Stil isen i køleskabet i ca. 1 time. Form den til kugler og læg dem på fx et fladt fad. Stil iskuglerne tildækket i fryseren.

Energiindhold for hele retten:

14183 kJ / 3390 kcal

Næringsindhold pr. 100g

822 kJ / 196 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 5,5 % 2,7 g
Kulhydrat: 51 % 24,6 g
Fedt: 43,5 % 9,7 g

Ingredienser

Fersken-limeis
425 g Ferskner fra dåse
3 tsk Friskpresset limesaft
150 g Flormelis (ca. 3 dl)
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
¼ liter Piskefløde
½ liter Kærnemælk
Honningmandler
25 g Smør
100 g Flækkede smuttede mandler
1½ dl Akaciehonning
½ dl Vand
Pynt
Fintrevet limeskal (usprøjtet)