Fersken- og limeis
23 timer 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Dejlig hjemmelavet flødeis med sød frugt, frisk citruspift og sprøde nødder på toppen. Smager skønt!
Ingredienser
Fersken-limeis
|
425 g
Ferskner fra dåse
|
|
|---|---|
|
3 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
|
½ liter
Kærnemælk
|
Honningmandler
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
100 g
Flækkede smuttede mandler
|
|
|
1½ dl
Akaciehonning
|
|
|
½ dl
Vand
|
Pynt
|
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|---|
Sådan gør du
Fersken-limeis
Honningmandler
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Isen kan formes til kugler i god tid, fx dagen før. Stil isen i køleskabet i ca. 1 time. Form den til kugler og læg dem på fx et fladt fad. Stil iskuglerne tildækket i fryseren.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
823 kJ / 197 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 2,7 g |
| Fedt: | 9,7 g |
| Kulhydrat: | 24,6 g |